Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πολωνία ζητά σκληρότερες κυρώσεις για τη Ρωσία

Ρωσία Κρεμλίνο κορονοϊός

Πρότεινε το ίδιο και για την Λευκορωσία

Σκληρότερες κυρώσεις για την Ρωσία ζήτησε σήμερα ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ματέους Μοραβιέτσκι, εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία.

«Σήμερα επικεντρωνόμαστε στην κατάσταση στην Ουκρανία, επειδή είναι μια υπαρξιακή απειλή για την ειρήνη στην Ευρώπη», είπε ο Μοραβιέτσκι μετά τη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις Βρυξέλλες.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα του θέλει να επιβληθούν στη Ρωσία οι ισχυρότερες δυνατές κυρώσεις, μεταξύ των οποίων είναι και η απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού άνθρακα.

«Μπορούμε να επιβάλουμε εμπάργκο στον ρωσικό άνθρακα ακόμη και αύριο. Είμαστε έτοιμοι για αυτό, απλώς θέλουμε τη συγκατάθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο το δυνατόν γρηγορότερα», είπε, καλώντας επίσης την Ευρώπη να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε επίσης  Λιθουανία: Ζητά νέες κυρώσεις στη Ρωσία για τα πυρηνικά στη Λευκορωσία

Η Πολωνία πρότεινε επίσης να επιβληθούν κυρώσεις και στη σύμμαχο της Ρωσίας, στη Λευκορωσία, το συντομότερο δυνατόν και σύμφωνα με τον Μοραβιέτσκι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συμφώνησε.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *