Πόλεμος στην Ουκρανία: «Κανένας δεν θα παραδοθεί, οι Ρώσοι σκοτώνουν αμάχους και παιδιά»

Οι δηλώσεις του δημάρχου του Κιέβου

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία μίλησε στο CNN ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, δηλώνοντας πως κανένας δεν θα παραδοθεί καθώς οι Ρώσοι σκοτώνουν αμάχους και παιδιά.

«Κανένας δεν θα παραδοθεί, αυτός ο πόλεμος (σ.σ. στην Ουκρανία) είναι πόλεμος των Ρώσων εναντίον όλων των Ουκρανών», είπε ο δήμαρχος του Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο. Μιλώντας στο CNN, ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας επισήμανε πως «στόχος μας είναι να σταματήσουμε τους Ρώσους και τον πόλεμο. Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πόλη μας», ενώ παράλληλα, σημείωσε πως «δεν υπάρχει άλλο μέρος για να ζήσουμε, εδώ είναι η χώρα μας, εδώ είναι οι γειτονιές μας».

«Πολεμάμε για τα σπίτια και τα παιδιά μας, όλος ο πληθυσμός του Κιέβου είναι στο πόδι, κανένας δεν θα παραδοθεί. Πολεμάμε για τις αξίες μας», προσέθεσε στη συνέχεια ο Κλίτσκο, ο οποίος δήλωσε πως γίνονται μάχες στα 20 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα, υπογραμμίζοντας πως «η μεγαλύτερή μας δύναμη είναι η ενότητα».

Ο ίδιος δήλωσε ότι ανησυχεί για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει χημικά ή βιολογικά όπλα η Ρωσία κατά της Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης  Λιθουανία: Ζητά νέες κυρώσεις στη Ρωσία για τα πυρηνικά στη Λευκορωσία

«Ναι, φυσικά, ανησυχούμε. Ναι, φυσικά, μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν αυτή τη στιγμή. Αν και από την αρχή, ο Πούτιν είπε ότι είναι απλώς πόλεμος εναντίον στρατιωτικών δυνάμεων», είπε ο Κλίτσκο στο CNN όταν ρωτήθηκε αν ανησυχεί για την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει τέτοια όπλα στην Ουκρανία ο Ρώσος πρόεδρος.