Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Λονδίνο εξετάζει την στρατιωτική ενίσχυση του Κιέβου

Tο Λονδίνο εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ενισχύσει στρατιωτικά το Κίεβο, προσφέροντάς έτσι την στήριξη του στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Sky News, το οποίο δεν κατονομάζει την πηγή του.

Αναλυτικά «εδώ και μερικές εβδομάδες» διεξάγονται συζητήσεις για την παράδοση του βασικού άρματος μάχης Challenger 2 του βρετανικού στρατού στην Ουκρανία, προκειμένου να βοηθήσει το Κίεβο να πολεμήσει τις ρωσικές δυνάμεις, αναφέρει χαρακτηριστικά το βρετανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο μια δυτική πηγή με γνώση των συνομιλιών.

«Η χορήγηση αρμάτων μάχης, θα αποτελέσει μια σημαντική ενίσχυση της δυτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία, αλλά η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει λάβει ακόμη τελική απόφαση για το θέμα» σύμφωνα με το Sky News.

Το βρετανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο επικαλέστηκε μια μη κατονομαζόμενη πηγή που τόνισε ότι το Λονδίνο ενδέχεται να προσφέρει περίπου 10 άρματα μάχης Challenger 2.

Το Challenger 2 είναι ένα άρμα μάχης που έχει σχεδιαστεί για να επιτίθεται σε άλλα άρματα μάχης και χρησιμοποιείται από τον βρετανικό στρατό από το 1994. Έχει αναπτυχθεί στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στο Κόσοβο και στο Ιράκ, σύμφωνα με τον βρετανικό στρατό.

Διαβάστε επίσης  Εκρηκτικές εξελίξεις: Ξεκίνησε η επίθεση του Ιράν προς το Ισραήλ – Απογειώθηκαν δεκάδες drones

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να εργάζεται με τους δυτικούς συμμάχους για να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία θα λάβει τη στρατιωτική υποστήριξη που χρειάζεται.

«Τα άρματα μάχης μπορούν κάλλιστα να είναι μέρος αυτής και η προέλευσή τους… ποιοι σύμμαχοι τα παρέχουν, είναι κάτι για το οποίο, φυσικά, εργαζόμαστε σε συντονισμό μεταξύ μας», είπε ο Κλέβερλι, έπειτα από συνάντηση με την Γερμανίδα ομόλογό του.