Πούτιν για τον Πριγκόζιν: «Ηταν ταλαντούχος επιχειρηματίας αλλά έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή του»

Πούτιν

Εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για όσους σκοτώθηκαν στο δυστύχημα

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την συντριβή του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος και έχασε την ζωή του, έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, τα αρχικά στοιχεία δείχνουν ότι το αεροπλάνο που συνετρίβη στην περιοχή Τβερ είχε μέλη της Wagner, της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης της οποίας ηγείτο ο Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ο Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σε όλους όσους έχασαν τη ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη παραμένουν, μέχρι στιγμής, ανεξιχνίαστες.

«Όσον αφορά το αεροπορικό δυστύχημα, πρώτα από όλα θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες όλων των θυμάτων. Είναι πάντα μια τραγωδία», είπε ο Ρώσος πρόεδρος στη διάρκεια συνάντησης με τον επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», τον Ντένις Πουσίλιν.

«Γνώριζα τον Πριγκόζιν για πολύ καιρό, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Είχε έναν δύσκολο δρόμο και έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή του. Αλλά ήταν ένα ταλαντούχος επιχειρηματίας. Είχε αποτελέσματα – για τον εαυτό του και για τη Ρωσία», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Στη Δύση, πάντως, θεωρούν ότι πίσω από την τραγωδία βρίσκεται το Κρεμλίνο.

Το αεροσκάφος στο οποίο θεωρείται ότι επέβαινε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, και το δεξί του χέρι, ο Ντμίτρι Ούτκιν, συνετρίβη στην περιοχή Τβερ.

H άτρακτος και οι κινητήρες έπεσαν στην περιοχή του αγροτικού οικισμού Κουζένκινσκογε, ενώ το πτερύγιο της ουράς κοντά στον οικισμό Κουζένκινο. Η απόσταση μεταξύ των δύο σημείων πτώσης είναι περίπου 2,5 χιλιόμετρα.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η καταστροφή του αεροσκάφους άρχισε ενώ βρισκόταν στον αέρα.