Προκαλεί η Τουρκία: Απειλές σε Ελλάδα και Κύπρο με “απάντηση στο πεδίο”

Oruc Reis Τουρκία Ελληνοτουρκικά Καστελόριζο Κυπριακού Ορούτς Ρέις

Παραλήρημα από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στην Τουρκία, Τανζού Μπιλγκί, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση προς την Κύπρο, απειλώντας με «απάντηση στο πεδίο», εφόσον η Λευκωσία προχωρήσει σε γεωτρήσεις.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο πως «αυτοί προχωρούν σε κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Οι προσπάθειες αποστολής ερευνητικών πλοίων στην υφαλοκρηπίδα μας στη Μεσόγειο συνεχίζονται», τόνισε και προειδοποίησε ότι «η Τουρκία θα απαντήσει στις προκλήσεις τόσο στο πεδίο όσο και μέσω του διαλόγου. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ παραβίαση των δικαιωμάτων μας».

Απαντώντας στις ανακοινώσεις της Κύπρου για γεωτρήσεις τον Νοέμβριο σημείωσε ότι «αν αυτό συμβεί, φυσικά θα απαντήσουμε, προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Το λέω ξεκάθαρα. Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις αναγκαίες απαντήσεις σε τέτοιες προκλήσεις. Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρός μας έχει προτείνει ίσο διαμοιρασμό των αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο».

Διαβάστε επίσης
Google: Τι αναζήτησαν οι χρήστες στην Ελλάδα το 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *