Προκαλεί ο Τσαβούσογλου: “Ανήκουν στην Τουρκία νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο” (ΒΙΝΤΕΟ)

Την προκλητική της πολιτική συνεχίζει η γειτονική Τουρκία με αναφορές πολιτικών για τα ελληνικά νησιά.

Ειδικότερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έριξε λάδι στη φωτιά λίγο αφότου είχε διαμορφωθεί η μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι κάποια νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου ανήκουν στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα λέει πως είναι δικά της, ενώ επισήμανε ότι θα υπάρξουν εντάσεις ανάμεσα στις δυο χώρες αν δεν λυθούν όλα τα προβλήματα.

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έθεσε θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των νησιών σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στο Haber Turk.

Διαβάστε επίσης  Αύριο (2/10) θα ηχήσουν οι σειρήνες σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων-23»

«Υπάρχει το θέμα των θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Θεωρείται πως είναι εύκολη η επίλυση του θέματος των νησιών και βραχονησίδων που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχίας τους. Εμείς λέμε πως μας ανήκουν, οι Έλληνες λένε πως τους ανήκουν», είπε ο Τούρκος πολιτικός.

Και συνέχισε ακάθεκτος: «Διεκδικούν 10 μίλια (εναέριου χώρους) πάνω από τα 6 μίλια. Υπάρχει το καθεστώς των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών. Η διεκδίκηση του εναέριου χώρου 10 μιλίων πάνω από τα χωρικά ύδατα των 6 μιλίων είναι και αστείο αλλά και παράνομο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Ας πούμε πως αυτό είναι το πιο απλό».