Προκαλεί ο Τσαβούσογλου: “Ανήκουν στην Τουρκία νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο” (ΒΙΝΤΕΟ)

Την προκλητική της πολιτική συνεχίζει η γειτονική Τουρκία με αναφορές πολιτικών για τα ελληνικά νησιά.

Ειδικότερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έριξε λάδι στη φωτιά λίγο αφότου είχε διαμορφωθεί η μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι κάποια νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου ανήκουν στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα λέει πως είναι δικά της, ενώ επισήμανε ότι θα υπάρξουν εντάσεις ανάμεσα στις δυο χώρες αν δεν λυθούν όλα τα προβλήματα.

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έθεσε θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των νησιών σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στο Haber Turk.

Διαβάστε επίσης  Διακοπές στην Ελλάδα για τον Dave Gahan των Depeche Mode με την ελληνικής καταγωγής σύζυγό του

«Υπάρχει το θέμα των θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Θεωρείται πως είναι εύκολη η επίλυση του θέματος των νησιών και βραχονησίδων που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχίας τους. Εμείς λέμε πως μας ανήκουν, οι Έλληνες λένε πως τους ανήκουν», είπε ο Τούρκος πολιτικός.

Και συνέχισε ακάθεκτος: «Διεκδικούν 10 μίλια (εναέριου χώρους) πάνω από τα 6 μίλια. Υπάρχει το καθεστώς των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών. Η διεκδίκηση του εναέριου χώρου 10 μιλίων πάνω από τα χωρικά ύδατα των 6 μιλίων είναι και αστείο αλλά και παράνομο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Ας πούμε πως αυτό είναι το πιο απλό».