Προκαλεί ο Τσαβούσογλου: Επίθεση στην Ελλάδα για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης

Γαλλία Τσαβούσογλου Αιγαίο Ελλάδα Τουρκία

Τι τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών στην Τουρκία

Την προκλητική πολιτική της γειτονικής χώρας συνεχίζει και σήμερα (1/2) ο υπουργός Εξωτερικών στην Τουρκία Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Υποστήριξε ότι η Τουρκία κατηγορείται για αναθεωρητισμό, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Επανάφερε μάλιστα το ζήτημα της «παραβίασης της συνθήκης της Λωζάνης» από την Ελλάδα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε πάνελ συνεργασίας του Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας και του Ουγγρικού Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων στη Βουδαπέστη, χαρακτήρισε ως «αναθεωρητική δύναμη» την Ελλάδα που «παραβιάζει τις συνθήκες με τον εξοπλισμό των νησιών του Αιγαίου» και συμπλήρωσε πως: «Θεωρώ ότι για να καταλάβουμε την εξωτερική μας πολιτική πρέπει να βάλουμε στην άκρη ιδεολογικές προκαταλήψεις, πρέπει να πω. Μερικές φορές συμβαίνει αυτό εξαιτίας των διαφορών Τουρκίας και Ελλάδας ή μεταξύ Τουρκίας και άλλων χωρών.

«H Ελλάδα παραβιάζει το αποστρατικοποιημένο καθεστώς των νησιών, αυτό είναι η ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 καθώς και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947. Και όταν έστειλα επιστολή στον ΟΗΕ ότι είναι ξεκάθαρη παραβίαση των συνθηκών».

Διαβάστε επίσης  Eurovision: Τι δείχνουν τα στοιχήματα για την συμμετοχή της Ελλάδας (ΠΙΝΑΚΕΣ)