Προκλητικός ο Ακάρ: “Η Ελλάδα να συμπεριφέρεται σύμφωνα με το μπόι της”

Ακάρ Ελλάδα

Τι δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Αμυνας

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η Ελλάδα συνεχίζει να δέχεται προκλήσεις από την πλευρά τη Τουρκίας.

Ο υπουργός Αμυνας κάλεσε την Ελλάδα να συμπεριφέρονται ανάλογα με το… μπόι και τα κιλά τους, προσθέτοντας ωστόσο ότι η χώρα του επιθυμεί το διάλογο, γι’ αυτό και ανέλαβε πρωτοβουλία για τις διερευνητικές.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως η Ελλάδα «κοροϊδεύει» την Τουρκία με τα 6 ναυτικά μίλια και 10 μίλια εναέριου χώρου, και επανέλαβε τα περί αποστρατικοποίησης των νησιών.

«Υπάρχει ένας αρχηγός του Γενικού Επιτελείου που είναι πολύ αγενής και έχει βλέψεις πέρα ​​από τα όρια της αξιοπρέπειας» είπε και πρόσθεσε πως η Ελλάδα περιορίζει την τουρκική θαλάσσια δικαιοδοσία στην περιοχή του Καστελόριζου.

«Περιμένουμε από τους Έλληνες γείτονές μας να μην βασίζονται σε άλλους και να συμπεριφέρονται σύμφωνα με το ύψος και το βάρος τους. Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι γνωστή. Κάνει μεγαλύτερη ζημιά στους πολίτες της δαπανώντας τα χρήματα του κόσμου για εξοπλισμούς. Η είσοδός τους στην εξοπλιστική κούρσα είναι μαθηματικά λάθος. Αυτή η εξίσωση δεν αλλάζει με 3-5 όπλα και αεροπλάνα», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης
Τουρκία: Νέο χαμηλό για τη λίρα

Σχετικά με τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, ο Χουλουσί Ακάρ εκτίμησε ότι μπορούν να γίνουν εποικοδομητικές και γόνιμες, και τόνισε ότι οι ρωσικοί S-400 αποκτήθηκαν από ανάγκη.

«Η χώρα μας κινδυνεύει σοβαρά από τον αέρα και τους πυραύλους. Ειδικά μετά τις εξελίξεις στη Συρία το 2011, η ανάγκη για αεροπορική άμυνα έγινε επείγουσα και επιταχύνθηκαν οι προσπάθειες αγοράς συστημάτων άμυνας και πυραύλων. Συνεχίστηκαν επίσης οι μελέτες για τους Patriot και τους Samp-T», ανέφερε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *