Προκλητικός ο Ερντογάν: “Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιος είναι ο εισβολέας στην Κύπρο”

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε προκλητικός εντός της ψευδοβουλής στα Κατεχόμενα στην Κύπρο

Κατά την ομιλία του στο “κοινοβούλιο της ΤΔΒΚ” ο Ερντογάν υποστήριξε πως «ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο εισβολέας στην Κύπρο» επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι «η ΕΟΚΑ και όσοι ακολούθησαν αυτήν την αντίληψη δεν είδαν ποτέ ισότιμους τους Τουρκοκύπριους. Δεν υπήρχε τίποτα που δεν συζητήθηκε στις διαπραγματεύσεις. Τα φρούδα όνειρα της ελληνοκυπριακής πλευράς, που συνεχίζουν να βλέπουν τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα, έφεραν αδιέξοδο».

«Σήμερα είναι μία πολύ, πολύ σημαντική και με νόημα ημέρα. Σήμερα, διακηρύσσουμε και πάλι σε ολόκληρο τον κόσμο την αιώνια και παντοτινή αδελφοσύνη μας, η οποία αντλεί τη δύναμή της από το αίμα των ηρώων μας, μεταξύ της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου είτε το θέλουν είτε όχι», είπε ακόμη ο «σουλτάνος», ο οποίος χαρακτήρισε το Κυπριακό ως μεγάλη υπόθεση κάνοντας λόγο για έπος του 1974.

«Το Κυπριακό είναι υπόθεση ενός μεγάλου έθνους, της ιστορίας του, της μεγάλης του εθνικής συνείδησής, του μεγάλου αγώνα με το ηρωικό έπος που γράφτηκε το 1974. Εκείνοι που νόμισαν ότι οι Κύπριοι αδελφοί μας θα ήταν ένα εύκολο δόλωμα, ηττήθηκαν από τον επικό αγώνα που έδωσαν οι Τούρκοι στρατιώτες. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να αφανίσουν τους Τουρκοκύπριους στηριζόμενοι στις δυνάμεις στις οποίες βασίζονται, βρήκαν τον σιδερένιο τουρκοκυπριακό λαό απέναντί τους», ανέφερε ακόμη ο Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης
Οικονόμου: "Θετικός ο κ. Μητσοτάκης εάν ζητηθεί συνάντηση από τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη"

«Στο νησί υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη και λαοί, η διεθνής κοινότητα αργά ή γρήγορα θα το δεχτεί. Δεν εποφθαλμιούμε κανενός γη και δικαιώματα», είπε ακόμη ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος προανήγγειλε επίσης την οικοδόμηση νέου ψευδοπροεδρικού μεγάρου και ψευδοβουλής, αφού όπως είπε ο «τουρκοκυπριακός λαός δεν έχει αυτά που του αξίζει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *