Ρωσία – Εκλογές: Στην πρώτη θέση το κυβερνών κόμμα με καταμετρημένο το 80% των ψήφων

δημοσκόπηση ΗΠΑ εκλογ'ες

Λαμβάνει προκαταρκτικά περίπου 315 έδρες στο κοινοβούλιο

Με το 80% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί, φαίνεται πως το κυβερνών κόμμα κατέχει την πρώτη θέση στις βουλευτικές εκλογές.

Ρωσία: Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής:. Ενιαία Ρωσία: 49,35%, Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσίας: 19,85%, Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα: 7,56%, Δίκαιη Ρωσία-Για την αλήθεια: 7,38% και Νέοι άνθρωποι: 5,39%.

Παράλληλα η Ενιαία Ρωσία αποκτά και απόλυτη υπεροχή και στον αριθμό των εδρών στην Κρατική Δούμα. Συγκεκριμένα η “Ενιαία Ρωσία”, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, λαμβάνει περίπου 120 έδρες στην Κρατική Δούμα μέσα από τον ομοσπονδιακό κατάλογο και 195 σε εκλογικές περιφέρειες μονής θητείας, οι οποίες από κοινού θα παρέχουν στο κόμμα συνταγματική πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή(Κρατική Δούμα).

“Από τις 8 το πρωί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογικών καταλόγων, η Ενιαία Ρωσία κερδίζει περισσότερο από το 48% των ψήφων, γεγονός που μας επιτρέπει να πάρουμε 120 εδρες. Οι υποψήφιοί μας κερδίζουν σε 195 εκλογικές περιφέρειες που έχουν μόνο μια έδρα”, δήλωσε ο Γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της Ενωμένης Ρωσίας Αντρέι Τούρτσακ.

Διαβάστε επίσης
Ρωσία: Σχεδιάζει την καθιέρωση μη εργάσιμων ημερών για να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού

Έτσι, το κυβερνών κόμμα λαμβάνει προκαταρκτικά περίπου 315 έδρες στο κοινοβούλιο, το οποίο του παρέχει συνταγματική πλειοψηφία καθώς θα διαθέτει περισσότερες από 300 από τις συνολικά 450 έδρες που διαθέτει η Κρατική Δούμα.

Πηγή: ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *