Ρωσία: Ρουκέτες με ειρωνικά μηνύματα προς τους νικητές της Eurovision (ΦΩΤΟ)

Μηνύματα που χλευάζουν την έκκληση της ουκρανικής μπάντας “Kalush Orchestra” έγραψαν οι Ρώσοι πάνω σε ρουκέτες που εκτόξευσαν προς το Azovstal της Ουκρανίας.

«Ζητώ από όλους σας να βοηθήσετε την Ουκρανία, τη Μαριούπολη και το Azovstal αυτή τη στιγμή» είπε ο frontman της ουκρανικής μπάντας, από τη σκηνή της Eurovision.

Σε φωτογραφίες που ανέβηκαν στο κανάλι «FighterBomber» στο Telegram, το οποίο είναι υπέρ του Κρεμλίνου και του πολέμου, όπως αναφέρει η Daily Mail, διακρίνονται ρουκέτες 9M22S με την κεφαλή καυσίμου 9N510, που έφεραν πάνω τους χλευαστικά μηνύματα για την έκκληση των «Kalush Orchesta».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, τα μηνύματα γράφουν: «Όπως το ζητήσατε Kalush, για το Azovstal», «#Eurovision 2002, άκουσα την έκκληση για το γα….νο Αζοφ. Βοηθήστε τη Μαριούπολη. Βοηθήστε τη Μαριούπολη τώρα».

Διαβάστε επίσης
Ρωσία: Συνελήφθη για προδοσία επιστήμονας - «Παρέδωσε δεδομένα για την υπερηχητική τεχολογία»

Τις φωτογραφίες με τα «μηνύματα» της Ρωσίας δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Telegram και o σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης, Petr Andryushchenko. «Είναι απλά απάνθρωποι… Έχουν χάσει κάθε τι κοντά στον ανθρωπισμό και στην ανθρωπιά» δήλωσε ο σύμβουλος. «Αυτή είναι η αντίδραση του στρατού της Ρωσίας στη νίκη μας στη Eurovision 2022…» προσέθεσε.

Οι ρουκέτες OFAB 250-270, όπως αναφέρει η Daily Mail, είναι ειδικά σχεδιασμένες να καταστρέφουν στρατιωτικές-βιομηχανικές εγκαταστάσεις, τεθωρακισμένα οχήματα και μεγάλες ομάδες στρατιωτών.

* Κεντρική φωτογραφία αρχείου

Πηγή: newsbeast.gr