Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο στη Μεσόγειο – Πληροφορίες ότι εντοπίστηκε κοντά στην Ιταλία

υποβρύχιο

Η προσοχή του ΝΑΤΟ έχει στραφεί προς το πυρηνικό υποβρύχιο

Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φέρεται να βρίσκεται στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα κοντά στην Ιταλία έχοντας σημάνει συναγερμό στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, «Naval News», δεν είναι ξεκάθαρο πόσο διάστημα βρίσκεται εν πλω, ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πιθανόν να κατέπλευσε στο συγκεκριμένο σημείο για να αντικαταστήσει το ρωσικό αντιτορπιλικό «Marshal Ustinov», το οποίο είχε καταπλεύσει στη Μεσόγειο έως τις 24 Αυγούστου.

Τώρα όμως, το ρωσικό αντιτορπιλικό «Marshall Ustinow» διασχίζει τα νερά μεταξύ Βρετανίας και Ιρλανδίας, συνοδευόμενο από ένα άλλο: το αντιτορπιλικό «Vice-Admiral Kulakov».

«Η συσσώρευση δυνάμεων του ρωσικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα ως μέρος της εισβολής στην Ουκρανία είναι γνωστή. Λιγότερο συχνά συζητείται η σχετική συσσώρευση στη Μεσόγειο, η οποία θεωρείται ως η εξωτερική άμυνα για τις επιχειρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα” τονίζει το δημοσίευμα.

Τώρα όμως, όπως αναφέρει το «Naval News», επικαλούμενος αναλυτές του «Open Source Intelligennce» (OSINT), ένα ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φαίνεται να έχει προστεθεί στην αντιπαράθεση Δύσης- Ρωσίας με αφορμή τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης
Viral ο Λαρισαίος που παίζει μπουζούκι στα χιόνια δίπλα σε αρκούδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το «Naval News» ισχυρίζεται ότι έχει ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη ρωσικού υποβρυχίου τύπου «SSN» ή υποβρυχίου, εξοπλισμένου με πυραύλους Κρουζ, να επιχειρεί κοντά στην Ιταλία.

Αλλά η προσοχή του ΝΑΤΟ φαίνεται να έχει στραφεί προς το πυρηνικό υποβρύχιο, επισημαίνει ο ιστότοπος.

Πηγή: Navalnews