Σεισμός στην Τουρκία: Aγωνία για το ζευγάρι Ελλήνων που αγνοείται στην Αντιόχεια

σεισμός Τουρκία Άδανα χαλάσματα

Στο σημείο η ΕΜΑΚ

Στο… κόκκινο είναι αγωνία για το ζευγάρι Ελλήνων με διπλή υπηκοότητα που αγνοείται στην πόλη της Αντιόχειας μετά και τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της ΕΜΑΚ βρίσκονται στο σημείο που έχει υποδείξει ο Τούρκος γαμπρός του ζευγαριού, ότι είναι εγκλωβισμένο. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα ενημερώθηκε, από συγγενείς τους, ότι ζευγάρι Ελλήνων με διπλή υπηκοότητα αγνοείται στην πόλη της Αντιόχειας.

Δείτε επίσης: Σεισμός στην Τουρκία: Ελληνες που έζησαν τον “εφιάλτη” συγκλονίζουν με τις μαρτυρίες τους

Παράλληλα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ευθύς μόλις περιήλθε σε γνώση της η σχετική πληροφορία, η ελληνική πρεσβεία ενημέρωσε τις τοπικές αρχές και τα σωστικά συνεργεία.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα ο ΑΝΤ1, πρόκειται για ένα ζευγάρι που παγιδευμένο κάτω από τα συντρίμμια κτιρίου στην Αντιόχεια της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης  Συναγερμός στην Θεσσαλονίκη: Ανδρας αγνοείται στη λίμνη Τριαδίου

Σύμφωνα με την μαρτυρία του γαμπρού του, το ζευγάρι βρίσκεται παγιδευμένο κάτω από τα χαλάσματα από την πρώτη ημέρα που σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ. Αρχικά, τις πρώτες ημέρες άκουγαν τις φωνές τους, αλλά δεν μπορούσαν να τους απεγκλωβίσουν. Σσύμφωνα με τις μαρτυρίες, πλέον δεν ακούν τις φωνές τους.

Ο γαμπρός του ζευγαριού ήταν εκείνος που επικοινώνησε πρώτος με το ελληνικό προξενείο και ζήτησε βοήθεια.