Σεισμός στην Τουρκία: Ελληνες που έζησαν τον “εφιάλτη” συγκλονίζουν με τις μαρτυρίες τους

σεισμός Τουρκία Άδανα χαλάσματα

Δεκάδες Ορθόδοξες Χριστιανικές Εκκλησίες έχουν ισοπεδωθεί

Αρκετοί ήταν οι Ελληνες που έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη των 7,8 Ρίχτερ στην γειτονική Τουρκία που ζει μία ανείπωτη τραγωδία τις τελευταίες ημέρες.

Παράλληλα, έκκληση για νερό και τρόφιμα απευθύνουν Έλληνες που ζουν στην Αντιόχεια και βίωσαν τον διπλό φονικό σεισμό στην Τουρκία. Δεκάδες Ορθόδοξες Χριστιανικές Εκκλησίες έχουν ισοπεδωθεί, ενώ Έλληνες ποδοσφαιριστές τουρκικών ομάδων προσφέρουν βοήθεια στις περιοχές που επλήγησαν.

Ο γνωστός ποδοσφαιριστής της Κάιζερσπορ, Δημήτρης Κολοβέτσιος, έζησε τους σεισμούς στο σπίτι του στην Καισάρεια. Στο διαμέρισμά του υπάρχουν βαθιές ρωγμές από την τρομακτική δόνηση.

Δείτε επίσης: Σεισμός στην Τουρκία: Αγνοείται ζευγάρι Ελλήνων στην Αντιόχεια

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος επέστρεψε την Τρίτη από τις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας στην Ελλάδα. Όμως τώρα ταξιδεύει πίσω στην Τουρκία και να προσφέρει βοήθεια στον λαό που τον φιλοξενεί έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου Λάρισας και την Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Ζήτησαν την βοήθειά μου έτσι ώστε να γίνει πιο στοχευμένα. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ομάδας μου για να μάθει τι χρειάζονται περισσότερο. αισθάνομαι πολύ υπερήφανος, καθώς βλέπω ότι οι συμπατριώτες μου θέλουν να βοηθήσουν έμπρακτα» δήλωσε στον ΑΝΤ1.

Διαβάστε επίσης  Μεγάλη έκρηξη σε πολυκατοικία στην Τουρκία - Τουλάχιστον ένας νεκρός (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκάδες Ορθόδοξες Χριστιανικές Εκκλησίες έχουν ισοπεδωθεί

Σύμφωνα με το Πατριαρχείο, δεκάδες Ορθόδοξες Χριστιανικές Εκκλησίες έχουν υποστεί ζημιές, ενώ εκατοντάδες Χριστιανοί κάνουν έκκληση για διασώστες, ώστε να προλάβουν να απεγκλωβιστούν συγγενείς τους από τα ερείπια.

«Σήμερα το βράδυ θα ξεκινήσουμε προς Αντιόχεια για να τους δούμε και από κοντά τους ανθρώπους και να τους συμπαρασταθούμε. » ανέφερε ο Οικονομ. Δημήτριος Μαγιόγλου. Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν νεκροί και αρκετοί τραυματίες. Σε δύο χωριά, που ζουν μόνο ορθόδοξοι, οι ναοί έχουν κατεδαφιστεί»

«Είναι πάρα πολύ δύσκολα εδώ. Οι άνθρωποι δεν μπαίνουν στα σπίτια. Φοβούνται. Τώρα έχει έρθει βοήθεια, φαγητά και ρούχα, αλλά δεν έχουμε ρεύμα. Είναι πολύ το κρύο και έχουμε βάλει μία σκηνή στο χωριό και κρυώνουμε» τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αντιοχείας, Μιχάλης Σαχμπάς.

«Αυτό που με κρατάει όρθιο ψυχολογικά είναι ότι εγώ ζω τώρα σε ένα αυτοκίνητο, ενώ κάποιοι άνθρωποι είναι κάτω από τα ερείπια και προσπαθούν να σωθούν. Άρα αυτό που περνάω εγώ δεν είναι τίποτα» ανέφερε ο πρώην γυμναστής της ομάδας «Γκαζιαντέπ», Νίκος Καρυδάς, ο οποίος ήταν στην πόλη που χτυπήθηκε από τον σεισμό στην Τουρκία και περνάει τα βράδια του στο αυτοκίνητό του.

Πηγή: enikos.gr