Σεισμός στην Τουρκία: Κάτοικοι ψάχνουν για λίγο φαγητό μέσα σε κατεστραμμένα σούπερ μάρκετ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τουρκία σεισμός

Έσχατη λύση για όσους έμειναν άστεγοι

Στην έσχατη λύση προκειμένου να βρουν λίγο φαγητό για τους ίδιους και τις οικογένειες τους μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία καταλήγουν Τούρκοι πολίτες, αρπάζοντας ότι μπορούν από κατεστραμμένα σούπερ μάρκετ.

Βίντεο που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους να σπεύδουν στα κατεστραμμένα σούπερ μάρκετ για να βρουν λίγο φαγητό. Σημειώνεται πως ήδη έχουν βρει τραγικό θάνατο από το φονικό σεισμό πάνω από 8.700 άνθρωποι σε Τουρκία και Συρία, ενώ πολλοί εκφράζουν φόβους ότι οι νεκροί θα αγγίξουν ακόμα και τους 20.000.

Η κατάσταση είναι τραγική στις πληγείσες περιοχές, καθώς ακόμα δεν φαίνεται να έχει καταφτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια ή τουλάχιστον δεν επαρκεί για όλους.

Βίντεο στο TikTok από την επαρχία Ελμπιστάν δείχνει πολίτες μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ να παίρνουν ό,τι μπορεί ο καθένας.

@didewsnky

Elbistan’da insanlar saatlerdir yardım bekliyor , insanlar aç kalacak, sığınacak yerler yok lütfen biran önce yardım edin arkadaşımın şarjı bitti artık ulaşamıyorum #afad #maraş #elbistan #deprem #yardım

♬ orijinal ses – Didemsenkaya

Δείτε επίσης: Σεισμός σε Συρία και Τουρκία: Τρομακτικές οι επιπτώσεις του σεισμού – Σχεδόν 8800 οι νεκροί

Ατέλειωτες καταστροφές και σχεδόν 8.800 νεκρούς άφησε πίσω του ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε σε Τουρκία και Συρία.

Σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της Τουρκίας, 6.234 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από τους ισχυρούς σεισμούς, ενώ ο απολογισμός των νεκρών στη Συρία ξεπέρασε τις 2.500, με βάσει τα στοιχεία από τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης και την οργάνωση διασωστών που δραστηριοποιείται στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές.

Τα Λευκά Κράνη ανακοίνωσαν στο Twitter ότι οι νεκροί στις περιοχές της Συρίας που ελέγχουν οι αντάρτες ξεπερνούν τους 1.280, ενώ οι τραυματίες τους 2.600.

“Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά καθώς εκατοντάδες οικογένειες παραμένουν κάτω από τα συντρίμμια, περισσότερες από 50 ώρες μετά τον σεισμό”, επεσήμανε η οργάνωση.

Στο μεταξύ το υπουργείο Υγείας της Συρίας ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών στις περιοχές της χώρας που ελέγχει η Δαμασκός ανήλθε σε 1.250, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων al Ikhbariya. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 2.054.

Πηγή φωτογραφίας: TikTok

Διαβάστε επίσης  Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στα Ιωάννινα