Σερβία: Free pass από τα διόδια της Βόρειας Μακεδονίας με προορισμό την Ελλάδα

Η Κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας θα απαλλάξει τους πολίτες που έρχονται από τη Σερβία από την υποχρέωση πληρωμής διοδίων όταν έχουν ως προορισμό την Ελλάδα.

Η πράξη αυτή της Κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας είναι μια πράξη ευγνωμοσύνης προς την Σερβία που χορήγησε εμβόλια κατά της COVID-19, όταν εκείνοι δεν μπορούσαν να προμηθευτούν από πουθενά. Η απαλλαγή από την πληρωμή των διοδίων θα ισχύει για το διάστημα από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Αυγούστου.

Οι Σέρβοι τουρίστες με προορισμό την Ελλάδα, κατά την είσοδό τους στη Βόρεια Μακεδονία θα λαμβάνουν δωρεάν ηλεκτρονικές κάρτες, που θα χρησιμοποιούν για να περνούν τα διόδια στον βασικό οδικό άξονα της Βόρειας Μακεδονίας που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα.

Συνολικά, η Βόρεια Μακεδονία θα χορηγήσει σε Σέρβους τουρίστες 200.000 τέτοιες ηλεκτρονικές κάρτες που θα είναι για την μετάβαση και επιστροφή Σέρβων από την Ελλάδα, μέσω Βόρειας Μακεδονίας, το διάστημα από 15 Ιουνίου έως 15 Αυγούστου. Με αυτό τον τρόπο, οι Σέρβοι τουρίστες που κατευθύνονται προς Ελλάδα, θα απαλλαγούν από την υποχρέωση πληρωμής διοδίων στη Βόρεια Μακεδονία, το κόστος των οποίων ανέρχεται περίπου στα 13 ευρώ.

Διαβάστε επίσης
Απώλειες για το κόμμα του Ζάεφ στις δημοτικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία

Η προσφορά εμβολίων

Η Σερβία, το προηγούμενο διάστημα, είχε χορηγήσει στη Βόρεια Μακεδονία περίπου 50.000 δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού, ενώ άλλοι 15.000 πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν στη Σερβία δωρεάν.

Η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ είχε εκφράσει δημόσια την ευγνωμοσύνη της προς τη Σερβία για τη χορήγηση των εμβολίων, σε μία περίοδο κατά την οποία η Βόρεια Μακεδονία δεν είχε κατορθώσει να προμηθευτεί εμβόλια από πουθενά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *