Σοκ στη Γερμανία: Συνελήφθη 14χρονος για τη δολοφονία 6χρονου

Γερμανία δασκάλα παιδιού Βιέννη

Το θύμα κατέληξε μετά από τραύματα από μαχαίρι

Τρομερό έγκλημα συνέβη στη Γερμανία, καθώς ένας 14χρονος συνελήφθη για την δολοφονία με μαχαίρι ενός 6χρονου αγοριού στο χωριό Πράγκστντορφ του κρατιδίου Μεκλεμβούργου – Πομερανίας.

Πιο αναλυτικά, ο 6χρονος Τζοέλ βρέθηκε βαριά τραυματισμένος κοντά σε γήπεδο ποδοσφαίρου στο χωριό της Γερμανίας στις 14 Σεπτεμβρίου και υπέκυψε πολύ γρήγορα στα τραύματά του, με τις Αρχές να θεωρούν πως ο 14χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του ήταν υπεράνω υποψίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τζοέλ είχε πάει στο γήπεδο ποδοσφαίρου συνοδευόμενος από τον 14χρονο, τον οποίο γνώριζε «από το περιβάλλον της περιοχής», καθώς ζούσαν σε ένα χωριό 580 κατοίκων στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο – Πομερανία.

Όσο οι γονείς αναζητούσαν το αγόρι, ο έφηβος, ο οποίος θεωρείτο υπεράνω υποψίας, έδινε ψευδή στοιχεία με στόχο να παραπλανήσει την έρευνα!

«Είχαμε από την αρχή μια υποψία, αλλά δεν ήταν αρκετή προκειμένου να προχωρήσουμε σε σύλληψη υπόπτου», δήλωσε νωρίτερα σήμερα (26.9.2023) ο εισαγγελέας της υπόθεσης, Τιμ Βίσμαν.

Όπως είπε, ο 6χρονος υπέκυψε πολύ γρήγορα στα τραύματά του και το νεαρό αγόρι συνελήφθη σήμερα και τέθηκε υπό κράτηση, κάτι το οποίο, εξήγησε, θεωρείται ασυνήθιστο σε αυτή την ηλικία.

«Δεν έδειξε να συγκινείται κατά τη σύλληψή του», σημείωσε ο κ. Βίσμαν και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο συλληφθείς είναι ο δράστης του εγκλήματος, καθώς υπάρχουν κυρίως τα ίχνη DNA που βρέθηκαν στο όπλο του εγκλήματος, ένα μαχαίρι. Ο ύποπτος δεν έχει μέχρι τώρα μιλήσει στις Αρχές, κατόπιν σχετικής σύστασης του συνηγόρου του.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Εκαναν "γυαλιά καρφιά" κατάστημα καφέ στην Εγνατία (ΦΩΤΟ)

Η επιθετική συμπεριφορά του 14χρονου ήταν πάντως ήδη γνωστή στο Πράγκσντορφ. «Γνωρίζαμε από την έρευνα ότι έχει ήδη συμπεριφερθεί επιθετικά και σε άλλα παιδιά στο παρελθόν», ανέφερε ο επικεφαλής της ανάκρισης Όλαφ Χίλντεμπραντ, ενώ διευκρίνισε ότι μέχρι τώρα δεν είχε φθάσει στις αστυνομικές Αρχές.

Έκανε δε λόγο για «έγκλημα του οποίου η βαρβαρότητα και η βαναυσότητα είναι πραγματικά άνευ προηγουμένου».

Σύμφωνα με την BILD, ένας γείτονας είχε καταγγείλει στο τοπικό Γραφείο Νεολαίας ότι ο 14χρονος συχνά απειλούσε άλλα παιδιά με μαχαίρι ζητώντας τους χρήματα, αλλά, όπως είπε, η απάντηση ήταν «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Το κίνητρο ή οι συνθήκες του εγκλήματος παραμένουν άγνωστα για τις Αρχές και, όπως εξήγησε ο κ. Βίσμαν, θα χρειαστεί χρόνος, αλλά και ειδική ψυχιατρική εξέταση.

Ψυχολογική υποστήριξη λαμβάνουν ήδη τόσο οι γονείς του θύματος όσο και οι συμμαθητές του στο σχολείο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή φωτό: pixabay