Σοκ στο Πακιστάν: Δύο αδελφές ήθελαν διαζύγιο και τις στραγγάλισαν οι άνδρες τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Πακιστάν γυναίκες

Τα εγκλήματα δεν καταγγέλλονται στις αρχές

Συγκλονίζει το νέο περιστατικό εγκλήματος στο Πακιστάν, καθώς δύο αδερφές ζήτησαν διαζύγιο και βρήκαν φρικτό θάνατο από τους άνδρες τους, οι οποίοι τις στραγγάλισαν.

Οι αρχές της πόλης Γκουτζράτ, στο ανατολικό Πακιστάν, έχουν ξεκινήσει έρευνες για τους φόνους της Ανίσα Αμπάς, 24 ετών και της Αρούτζ Αμπάς, 21 ετών. Οι δύο γυναίκες ήθελαν να χωρίσουν από τους Πακιστανούς συζύγους τους και βρίσκονταν στην Ισπανία.

Επέστρεψαν το Γκουτζράτ όπου τις στραγγάλισαν τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, εξήγησε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Ναουμάν Χάσαν, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η οικογένεια επινόησε μια ιστορία για να τις πείσει να έρθουν για λίγες ημέρες στο Πακιστάν. Η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι πρόκειται για μια περίπτωση εγκλήματος τιμής (…) αλλά η έρευνα συνεχίζεται», πρόσθεσε.

Οι σύζυγοι των δύο γυναικών, που ήταν ταυτόχρονα και εξάδελφοί τους, τις πίεζαν να τους βοηθήσουν να μεταναστεύσουν στην Ισπανία. Επτά μέλη της οικογένειας των δύο αδελφών καταζητούνται από τις αρχές.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν, πέρσι διαπράχθηκαν περισσότερα από 450 «εγκλήματα τιμής» στη χώρα.

Μερικές φορές στοχοποιούνται άνδρες, όμως τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες. Σε πολλές περιπτώσεις εξάλλου, τα εγκλήματα δεν καταγγέλλονται στις αρχές.

Διαβάστε επίσης
Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Τζούμας