Οι Ρώσοι επιβεβαιώνουν το θάνατο του Πριγκόζιν (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκοτώθηκαν δέκα συνολικά άτομα

Τραγικό τέλος φαίνεται πως βρήκε ο ιδρυτής και επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε συνετρίβη σε ρωσικό έδαφος.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, το οποίο αμέσως ανέφερε ότι μέσα στους 10 επιβαίνοντες ήταν ο Πριγκόζιν. Όλοι οι επιβαίνοντες -τρία μέλη πληρώματος και επτά επιβάτες- σκοτώθηκαν.

Το υπουργείο ανέφερε ότι το Embraer Legacy, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στη Wagner, ταξίδευε από τη Μόσχα προς την Αγία Πετρούπολη. Το Embraer κατέπεσε στο χωριό Κουζενκίνο, στην επαρχία Τβερ.

Δείτε επίσης: Πληροφορίες πως είναι είναι νεκρός ο Πριγκόζιν – Συνετρίβη το αεροπλάνο που επέβαινε

Στο Διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο που φέρεται να δείχνει την περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος.

Το αεροσκάφος είναι γνωστό ότι ανήκει στη Wagner αλλά δεν είναι σαφές αν και ο Πριγκόζιν ήταν μέσα σε αυτό.

To TASS ανέφερε από την πλευρά του ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορικών Μεταφορών ξεκίνησε έρευνα για τη συντριβή του αεροσκάφους Embraer, η οποία σημειώθηκε στην περιοχή Τβερ την Τετάρτη.

Έντονη είναι η φημολογία, που διακινείται και στα κανάλια της Wagner στο Telegram ότι το λίαρ τζετ καταρρίφθηκε από τη ρωσική αεράμυνα.

Μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής κάνουν λόγο και αυτές για δύο μεγάλες εκρήξεις πριν σπάσει το φτερό του αεροσκάφους που άρχισε να πέφτει από τον ουρανό.

Παράλληλα, τα κανάλια της Wagner στο Telegram, αλλά και γενικότερα τα κοινωνικά δίκτυα «βράζουν», με τους υποστηρικτές της μισθοφορικής οργάνωσης να θεωρούν ότι ήλθε η ώρα για εκδίκηση. Κατηγορούν μάλιστα ευθέως το Κρεμλίνο για την εντολή εξόντωσης του Πριγκόζιν.

Από την πλευρά τους, μπλόγκερ που τάσσονται υπέρ του Κρεμλίνου «βλέπουν» δάκτυλο της Ουκρανίας πίσω από τη «δολοφονία του Πριγκόζιν και του Ούτκιν», του δεξιού χεριού του Πριγκόζιν που επίσης φέρεται να σκοτώθηκε στη συντριβή. Αύριο, 24 Αυγούστου, είναι η ημέρα ανεξαρτησίας της Ουκρανίας και «όλοι εχθροί της Ρωσίας γιορτάζουν. Η δολοφονία είναι το κύριο επίτευγμα της Ουκρανίας φέτος».

Την πληροφορία για τον θάνατο επιβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, το οποίο ανέφερε ότι μέσα στους επιβαίνοντες ήταν ο Πριγκόζιν. Όλοι οι επιβαίνοντες -τρία μέλη πληρώματος και επτά επιβάτες- σκοτώθηκαν. Μέσα στο αεροσκάφος επέβαινε, σύμφωνα με πληροφορίες, και το δεξί χέρι του Πριγκιόζιν, ο Ντμίτρο Ούτκιν.

Το υπουργείο ανέφερε ότι το Embraer Legacy, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στη Wagner, ταξίδευε από τη Μόσχα προς την Αγία Πετρούπολη και κατέπεσε στο χωριό Κουζενκίνο, στην επαρχία Τβερ.

Οι τοπικές αρχές στην περιοχή της συντριβής αναφέρουν ότι τα πτώματα που εντοπίστηκαν στο αεροσκάφος είναι καμένα και η οπτική αναγνώριση αδύνατη (κυκλοφορεί και βίντεο που φέρεται να δείχνει κάτι τέτοιο). Πληροφορίες αναφέρουν ότι τη συντριβή θα ερευνήσει η υπηρεσία ασφάλειας FSB, καθώς θεωρεί το συμβάν «τρομοκρατική ενέργεια».

Διαβάστε επίσης  "Εφυγε" από την ζωή ο ραδιοφωνικός παραγωγός Χρήστος Βαλασέλης