Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας για την Αγιά Σοφιά

Είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί αν κουραστεί πολύ

Μια σοβαρή περιπέτεια υγείας περνάει ο Πάπας Φραγκίσκος ο οποίος θα νοσηλευτεί για αρκετές μέρες στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι, ανακοίνωσε ότι ο 86χρονος Πάπας Φραγκίσκος δεν πάσχει από COVID-19, αλλά χρειάζεται αρκετές ημέρες θεραπείας λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού. Υπενθυμίζεται ότι είχε γίνει γνωστό πως ο Ποντίφικας χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο Τζεμέλι (Gemelli) της Ρώμης για εξετάσεις.

«Οι εξετάσεις του έδειξαν λοίμωξη του αναπνευστικού και απαιτεί μερικές ημέρες νοσηλείας, ωστόσο δεν πρόκειται για COVID-19», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι, και μεταδίδει το Associated Press.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε ήδη ακυρώσει μερικές από τις υποχρεώσεις του από το πρόγραμμά του, λόγω «προγραμματισμένων εξετάσεων», όπου τελικά το Βατικανό επιβεβαίωσε πως ο Ποντίφικας πάσχει από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Βέβαια, ο Πάπας Φραγκίσκος εμφανίστηκε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη (29.3.2023) ενώπιον του πλήθους στο Βατικανό και φάνηκε να είναι σε καλή κατάσταση, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ακρόασης του από τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας.

Η ανησυχία για την υγεία του Πάπα Φραγκίσκου είναι μεγάλη και έξω από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ρώμης έχουν στηθεί κάμερες και δημοσιογράφοι, που μεταδίδουν κάθε λεπτό τα νέα για την υγεία του προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας.

Σκέφτεται να παραιτηθεί αν κουραστεί πολύ

Aνοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης του άφησε o Πάπας Φραγκίσκος σε περίπτωση που «κουραστεί πολύ», σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγο καιρό, με τον 86χρονος Ποντίφικα να αναφέρεται στην «κούραση που σε κάνει να μην βλέπεις τα πράγματα καθαρά.

Σε ερώτηση τι θα οδηγούσε τον ίδιο να πάρει την απόφαση να παραιτηθεί, ο Πάπας Φραγκίσκος απάντησε: «Κόπωση που σε κάνει να μην βλέπεις τα πράγματα καθαρά» και «έλλειψη διαύγειας, του τρόπου να αξιολογείς καταστάσεις».

Ο 86χρονος ποντίφικας είπε επίσης ότι «ντρέπεται λίγο» που χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι λόγω προβλήματος στο γόνατο. «Είμαι ηλικιωμένος. Έχω μικρότερη σωματική αντοχή, το (πρόβλημα με το) γόνατο ήταν μια σωματική ταπείνωση, μολονότι η ανάρρωση πάει καλά τώρα», σημειώνει στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες La Repubblica, La Stampa και Corriere della Sera.