Συνάντηση Πατριάρχη Ιεροσολύμων με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα

Σε πολύ καλό κλίμα Στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, τη  Μόσχα βρέθηκε την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος για να παραλάβει το βραβείο «Πατριάρχης Αλέξιος Β’». Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο στην πατριαρχική κατοικία στη ρωσική πρωτεύουσα.Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική […]

Σε πολύ καλό κλίμα

Στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, τη  Μόσχα βρέθηκε την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος για να παραλάβει το βραβείο «Πατριάρχης Αλέξιος Β’». Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο στην πατριαρχική κατοικία στη ρωσική πρωτεύουσα.

Ο Ρώσος πρόεδρος επαναβεβαίωσε τα σχέδιά του να επισκεφθεί το Ισραήλ στα μέσα Ιανουαρίου και τόνισε ότι επιθυμεί να προστατεύσει περαιτέρω τα συμφέροντα των χριστιανών στη Μέση Ανατολή από κοινού με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς και άλλες τοπικές Εκκλησίες.  

«Συνειδητοποιώ σε πόσο περίπλοκη κατάσταση βρίσκονται οι χριστιανοί της Μέσης Ανατολής. Πρέπει να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά τους» σημείωσε ο κ. Πούτιν. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο οποιαδήποτε διάσταση απόψεων προκαλεί σημαντική ζημία στον χριστιανικό κόσμο γενικότερα και στους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής ειδικότερα.

«Προφανώς αυτό θα γίνει μαζί με εκπροσώπους και άλλων ομολογιών και όπως είναι φυσικό και με εκπροσώπους από το Ισλάμ. Κρατάμε στενές επαφές και δουλεύουμε μαζί τους αποτελεσματικά, επιλύοντας τα κοινά θέματα, με γνώμονα την προστασία των κοινών παραδοσιακών αξιών» συμπλήρωσε ο κ. Πούτιν.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ευχαρίστησε τον Ρώσο πρόεδρο για τη στήριξή του στην Αγιοταφική Αδελφότητα αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και την προστασία που μας προσφέρετε και για την αποφασιστική σας βοήθεια, η οποία ήταν πολύ σημαντική για την προστασία της Εκκλησίας του Παναγίου Τάφου».

Πηγή: www.ethnos.gr