Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν: «Η Ελλάδα κάνει παράνομες ενέργειες και πρέπει να απαντήσουμε»

Ερντογάν

Τι είπε για τους πυραύλους Typhoon

Νέες προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα και τις δήθεν παραβατικές συμπεριφορές της απέναντι στην Τουρκία μίλησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη του.

Όπως είπε ο Ερντογάν, “η Ελλάδα κάνει παράλογες και απελπισμένες κινήσεις, στις οποίες η Τουρκία πρέπει να απαντήσει.

“Η Ελλάδα έχει μία επιθετική συμπεριφορά, που έρχεται σε αντίθεση με τις σχέσεις καλής γειτονίας και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Αυτό που την ενοχλεί είναι ότι η Τουρκία έχει εξέχουσα θέση σε διεθνές επίπεδο και αυτό την οδηγεί σε παράνομες ενέργειες, στις οποίες εμείς πρέπει να απαντήσουμε. Κάνει παράλογες και απελπισμένες κινήσεις. Η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις τις οποίες δεν εκπληρώνει, παραβιάζει την περιοχή μας, προκαλεί τα αεροσκάφη και τους ψαράδες μας. Αυτά είναι επικίνδυνα βήματα”, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι “η Ελλάδα δεν πρέπει να εξοπλίζει τα νησιά”.

Δείτε επίσης: Νέα πρόκληση από Ερντογάν: “Δεύτερη άλωση η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί”

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στους πυραύλους Typhoon, λέγοντας ότι “έχουν προκαλέσει πανικό στην Ελλάδα. Αλλά γιατί να πανικοβάλλεται; Εμείς θα συνεχίσουμε την προετοιμασία μας. Μπορούν να κάνουν το ίδιο. Να έχουν το ίδιο σύστημα”.

Διαβάστε επίσης  Γιατί ακριβαίνουν στην Ελλάδα τα αυγά

«Δεύτερη Άλωση η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί»

Πριν λίγες μέρες μάλιστα, ο Ερντογάν διάβασε ένα «προφητικό» ποίημα στο οποίο εμφανίζεται ως νέος πορθητής!

«Αγία Σοφία, υπέροχε ναέ! Μην ανησυχείς τα εγγόνια του Μωάμεθ του Πορθητή θα γκρεμίσουν όλα τα είδωλα και θα σε μετατρέψουν και πάλι σε τζαμί. Θα κλαίνε όταν θα ετοιμαστούν για προσευχή και θα γονατίσουν για να προσευχηθούν. Οι ήχοι των προσευχών θα γεμίσουν και πάλι τους άδειους τρούλους. Θα είναι η δεύτερη Άλωση. Οι ποιητές θα γράψουν έπος. Οι προσευχές θα την αναγγείλουν. Οι ήχοι των προσευχών που θα ακουστούν από τους άδειους σήμερα μιναρέδες θα ακουστούν και πάλι στο Διάστημα.

Όλος ο κόσμος θα νομίζει πως αναστήθηκε ο Μωάμεθ ο Πορθητής Δεύτερη Άλωση αυτό θα συμβεί, αυτές οι ημέρες είναι κοντά, ίσως πιο κοντά και από το αύριο. Δόξα τον Αλλάχ, αξιωθήκαμε να φτάσουμε σε αυτό το αύριο.

Ακούσατε το ποίημα και έλεγε η θα ανοίξει. Η Αγία Σοφία…. Ανοιξε η Αγία Σοφία; Μας αξίωσε ο Θεός. Δόξα τον Αλλάχ».

Πηγή: newsit.gr