Το Ισραήλ γεμίζει τα τούνελ της Χαμάς με θαλασσινό νερό

Ισραήλ θαλασσινό νερό τούνελ Χαμάς

Το σχέδιο για να εξουδετερώσει τους τρομοκράτες

Την πρωτοβουλία να “πνίξει” με θαλασσινό νερό τα τούνελ της Χαμάς προκειμένου να εξουδετερώσει τους τρομοκράτες πήραν οι στρατιώτες του Ισραήλ.

Τόσο ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου όσο και ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, όπως και κάθε στέλεχος των IDF έχουν θέσει από την αρχή τον στόχο του πολέμου στη Μέση Ανατολή: Να εξαλείψουν εντελώς τη Χαμάς.

Η Χαμάς έχει δημιουργήσει ένα δαιδαλώδες δίκτυο με τούνελ κάτω από τη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ έχει βάλει στόχο να το εξαφανίσει. Γι’ αυτό και πολιόρκησε για πολλές ημέρες το νοσοκομείο Αλ Σίφα, επειδή ισχυριζόταν πως κάτω από αυτό κρύβονται τα περιβόητα τούνελ.

Μάλιστα, το Ισραήλ έχει ανακοινώσει τον τελευταίο καιρό ότι έχει ανακαλύψει εισόδους για τα τούνελ της Χαμάς, τόσο κάτω ή κοντά στο Αλ Σίφα όσο και από άλλα σημεία, τα οποία αποκαλύφθηκαν μετά τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε σε αρκετές περιοχές της Γάζας.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να έχουν συνδέσει σωλήνες με την είσοδο των τούνελ της Χαμάς και να αδειάζουν μέσα σε αυτά γαλόνια θαλασσινού νερού.

Λίγες ημέρες πριν, ο Γιόαβ Γκάλαντ είχε δηλώσει στις πιεστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την τακτική του Ισραήλ για τα τούνελ της Χαμάς ότι «χρειάζεται να βρούμε μια βιομηχανικού τύπου λύση» για αυτά.

Στις 18 Νοεμβρίου, η Washington Post είχε αναφέρει – προφητικά ίσως; – σε δημοσίευμά της ότι κοντά στο πεδίο της μάχης στη Μέση Ανατολή υπάρχει ένας σημαντικός γεωγραφικός παράγοντας, το νερό της Μεσογείου…

Πηγή: newsit

Πηγή φωτό: Twitter (Grogozak)