Τουρκία: Διάβημα στην Ελλάδα για τα “αμερικανικά τεθωρακισμένα” σε ελληνικά νησιά

Τουρκία, ΜΚΟ

Που βασίστηκε ο ισχυρισμός

Ασταμάτητες είναι οι τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας καθώς σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, το ΥΠΕΞ της χώρας απέδωσε διάβημα στον Έλληνα πρέσβη για τα «αμερικανικά τεθωρακισμένα» σε ελληνικά νησιά.

Ο ισχυρισμός της Τουρκίας βασίστηκε στις φωτογραφίες που κατασκοπικά drones έβγαλαν στη Λέσβο και στη Σάμο.

Υπενθυμίζεται πως χθες Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022, τα ΜΜΕ της γείτονος χώρας «εν χορώ» και συντεταγμένα μετέδωσαν φωτογραφίες που κατέγραψαν drones-κατάσκοποι πάνω από τα συγκεκριμένα ελληνικά νησιά, υποστηρίζοντας πως οι ΗΠΑ επιχειρούν να δημιουργήσουν έναν κλοιό γύρω από την χώρα, με «όχημα» την Ελλάδα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως τα συγκεκριμένα τεθωρακισμένα που φωτογραφήθηκαν, ήταν «πανομοιότυπα με αυτά που αποβιβάστηκαν από αμερικανικά πλοία στην Αλεξανδρούπολη».

Κατά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, «η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε ενώπιον της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών για την ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων» στα νησιά.

Διαβάστε επίσης
Μητσοτάκης: "Η Ελλάδα αναβαθμίζεται σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό για εταιρείες – παγκόσμιους κολοσσούς"

Ειδικά για τις ΗΠΑ, τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως επιδόθηκε διάβημα διαμαρτυρίας, με το οποίο η γειτονική χώρα «απαιτεί να σεβαστούν οι ΗΠΑ το καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και να λάβουν προφυλάξεις κατά της χρήσης όπλων για παραβίαση του καθεστώτος» αυτού.