Τουρκία: Φήμες έστειλαν μετανάστες στα σύνορα με την Ελλάδα

Spiegel Καστανιές Εβρος Εβρο Εβρου

Τι αναφέρουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας

Κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Αδριανούπολης στην Τουρκία, καθώς κυκλοφόρησαν ψευδείς φήμες ότι η Ελλάδα δήθεν ανοίγει τα σύνορά της για τους Αφγανούς.

Στην Τουρκία -όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Open– διακινούνται φήμες περί αύξησης προσφυγικών ροών προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα από την Παρασκευή μέχρι και το Σάββατο εκατοντάδες Αφγανοί να μετακινηθούν από από την Κωνσταντινούπολη προς την Αδριανούπολη, στα σύνορα με την Ελλάδα κοντά στις Καστανιές.

Τα μηνύματα που κυκλοφορούν στα social media αναφέρουν ότι η Ελλάδα από τις 28 – 31 Αυγούστου προτίθεται να ανοίξει εκτάκτως τα σύνορα της για να διευκολύνει την κίνηση των Αφγανών προς τις χώρες της δυτικής Ευρώπης. Οι αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές της Τουρκίας γνωρίζουν ότι οι πληροφορίες αυτές είναι ανυπόστατες και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν αυτή τη διέλευση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Από ελληνικής πλευράς δεν έχει χρειαστεί ακόμη να γίνει κάτι ιδιαίτερο, αλλά οι Αρχές παρακολουθούν με προσοχή την κλιμάκωση των ειδήσεων και των φημών.

Διαβάστε επίσης  Επιστολική ψήφος: Πώς θα ψηφίζουμε από το σπίτι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *