Τουρκία: Τέσσερις συλλήψεις για την πυρκαγιά σε χιονοδρομικό κέντρο

φωτιά ξενοδοχείο Τουρκία

Τουλάχιστον 66 νεκροί και 51 τραυματίες

Τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Grand Kartal, συνελήφθησαν μετά την πυρκαγιά στο χιονοδρομικό κέντρο Καρτάλκαγια στην επαρχία Μπολού της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιλμάζ Τουντζ.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην μέση της νύχτας στο πολυτελές δωδεκαώροφο ξενοδοχείο και προκάλεσε τον θάνατο 66 ανθρώπων και τον τραυματισμό 51, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των αρχών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Τουρκίας, Κεμάλ Μέμισογλου 51 άνθρωποι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και ακόμη 17 πήραν εξιτήριο.

Για να σβήσει η πυρκαγιά υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των τουρκικών αρχών, της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και των σωστικών συνεργείων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί κάποια επίσημη εξήγηση για τα αίτια της πυρκαγιάς, τα οποία ερευνώνται από τις αρχές. Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, η φωτιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε από το εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Διαβάστε επίσης  Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε μαντρί στην Περαία - Κάηκαν ζώα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και τις ευχές του σε όσους επλήγησαν από την φωτιά.

«Προσεύχομαι στον Θεό να δείξει έλεος στους πολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε ξενοδοχείο στο Μπολού Καρτάλκαγια και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας.

Εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου σε όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μου και στο Μπολού που επλήγησαν από αυτό το τραγικό περιστατικό, το οποίο παρακολουθούμε στενά από την αρχή μέσω των αρμόδιων οργάνων μας και για το οποίο έχουν ξεκινήσει άμεσα έρευνες», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: enikos.gr

Πηγή φωτό: YouTube (Anadolu Ajansı)