Τουρκία: Θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις Ιερώνυμου

28η Οκτωβρίου Ιερώνυμος

Τι δήλωσε ο επικεφαλής θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας

Εντονη ήταν η αντίδραση του επικεφαλής των Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς, για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο OPEN TV, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία αλλά πολιτικό κόμμα.

«Καταδικάζω έντονα τις αβάσιμες δηλώσεις του Έλληνα Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σε πρόσφατη συνέντευξή του, οι οποίες είναι γεμάτες συκοφαντίες και στοχεύουν την πανέμορφη θρησκεία μας το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους», δήλωσε ο Αλί Ερμπάς.

«Η εν λόγω δήλωση προκαλεί την κοινωνία και οδηγεί τους ανθρώπους σε μίσος, μισαλλοδοξία και βία κατά της υπέρτατης θρησκείας μας το Ισλάμ. Είναι πολύ ατυχές και απαράδεκτο το γεγονός αυτό, την ώρα που ο εκπρόσωπος μιας θρησκείας πρέπει να ενθαρρύνει τους ανθρώπους στον κόσμο να ζουν κάτω από έναν κοινό παρονομαστή, μακριά από μάχες και συγκρούσεις και να στέλνουν μηνύματα για ειρηνική συνύπαρξη και ανοχή να προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις, που δεν συνάδουν με το λειτούργημά του. Θέλω επίσης να δηλώσω ότι ο χριστιανικός κόσμος θα πρέπει να αντιταχθεί σε αυτή την άρρωστη αντίληψη. Αυτό το είδος έκφρασης που στοχεύει στην περιθωριοποίηση των μουσουλμάνων τροφοδοτεί το ρατσισμό εναντίον των μουσουλμάνων και οδηγεί σε επιθέσεις κατά των ανθρώπων και των χώρων λατρείας τους», πρόσθεσε, τονίζοντας σε αντιπαραβολή στη συνέχεια ότι το Ισλάμ είναι μία θρησκεία της ειρήνης.

«Οι συμπεριφορές, οι λόγοι και οι στάσεις που δεν περιθωριοποιούν τον άλλο στην ιστορία της ανθρωπότητας, θα παραμείνουν πάντα πολύτιμες και η κοινή λογική των πιστών θα επικρατεί πάντα ενάντια σε τέτοιες δηλώσεις.
Ο τρόπος για την ενστάλαξη της ειρήνης, της ηρεμίας, της ευημερίας, της συμπόνιας, της δικαιοσύνης και της αρετής στην ανθρωπότητα δεν είναι η σύγκρουση, αλλά η ανάδειξη της ηθικής για συνύπαρξη. Ο ισλαμικός πολιτισμός είναι ένας μεγάλος πολιτισμός που πάντα επέτρεπε σε ανθρώπους διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών να ζήσουν μαζί για αιώνες και παρείχαν σε όλους το δικαίωμα να ζουν σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους. Είναι μια θρησκεία της ειρήνης που στοχεύει στην εκπλήρωση υψηλών αξιών, όπως της δικαιοσύνης, της ειρήνης και της ευημερίας», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης  Στις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Τουρκία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *