Τραμπ: Αρνιόταν να φύγει από τον Λευκό Οίκο – «Πως να φύγεις όταν κέρδισες τις εκλογές;»

Τραμπ

Δημοσιογράφος κάλυπτε την πορεία του από το 2016

Επεισοδιακές ήταν οι τελευταίες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αρνιόταν να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, ενώ επανέλαβε πως η νίκη του κλάπηκε από τον Τζο Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα, η Μάγκι Χάμπερμαν δημοσιογράφος των New York Times, που κάλυπτε την πορεία του Τραμπ πριν εκλεγεί το 2016, στο νέο βιβλίο που έγραψε, ανέφερε ότι ο πρώην πρόεδρος αρνιόταν κατηγορηματικά να εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο.

«Δεν πρόκειται να φύγω» και «δεν φεύγουμε, πώς να φύγεις όταν κέρδισες τις εκλογές;», έλεγε σε συνεργάτες του, σύμφωνα με την Χάμπερμαν, με βάση όσα ανέφερε το cnn.com.

Μάλιστα, ο Τραμπ φέρεται να είπε «μου έκλεψαν τη νίκη» και να ρωτούσε το προσωπικό τι έπρεπε να κάνει μετά την νίκη του Μπάιντεν. «Συνέχιζε να ισχυρίζεται ψευδώς ότι κέρδισε τις εκλογές και ότι του έκλεψαν τη νίκη. Ρωτούσε μάλιστα τι να κάνει από εδώ και πέρα τους πάντες, μέχρι και τον υπηρέτη που του έφερνε αναψυκτικά (Diet Coke) όταν πατούσε ένα κόκκινο κουμπί στο Οβάλ Γραφείο», γράφει στο βιβλίο της.

Διαβάστε επίσης  Φοιτητικές εκλογές: Χωρίς ενιαία αποτελέσματα για ακόμη μία χρονιά

Όπως αναφέρει το CNN, η άρνηση αποχώρησης από την προεδρική κατοικία είναι χωρίς προηγούμενο στην αμερικανική ιστορία. Μόνο η χήρα του Αβραάμ Λίνκολν είχε παραμείνει στον Λευκό Οίκο περίπου ένα μήνα μετά τη δολοφονία του συζύγου της το 1865, όμως δεν ήταν πρόεδρος.