Τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία: Νεκροί και τραυματίες στην κρατική αεροδιαστημική βιομηχανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Τουρκία

Συναγερμός στην τουρκική πρωτεύουσα

Τουρκία: Eκρηξη και πυροβολισμοί σημειώθηκαν αργά το μεσημέρι της Τετάρτης σε εγκαταστάσεις της κρατικής αεροδιαστημικής εταιρείας TUSAS στην Αγκυρα.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια, έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση» που άφησε πίσω της «νεκρούς και τραυματίες». «Σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της TUSAS στην Άγκυρα, δυστυχώς, είχαμε νεκρούς και τραυματίες σε αυτήν την επίθεση», έγραψε ο υπουργός στο X.

Το ιδιωτικό κανάλι NTV δήλωσε ότι ομάδα δραστών έφτασε σε μια είσοδο του συγκροτήματος μέσα σε ένα ταξί κατά τη διάρκεια αλλαγής του προσωπικού ασφαλείας. Τουλάχιστον ένας από τους δράστες πυροδότησε μια βόμβα, ενώ άλλοι επιτιθέμενοι κατάφεραν να εισέλθουν στο συγκρότημα. Σύμφωνα με το NTV, οι πυροβολισμοί «έπεφταν βροχή», ενώ κάποιοι από το προσωπικό του συγκροτήματος ενδέχεται να έχουν κρατηθεί όμηροι.

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, που βρίσκεται στα περίχωρα της Άγκυρας, μεταφέρθηκαν σε ασφαλή περιοχή, ανέφερε το HaberTurk.

Στο σημείο έχουν σταλεί υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

 

 

 

Πηγή: ertnews.gr