Τσεχία: Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η κυβέρνηση στην Τσεχία ανακοίνωσε σήμερα την παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ανακοίνωσε νέους περιορισμούς, μεταξύ των οποίων το κλείσιμο των καταστημάτων.

Και αυτό γιατί στην Τσεχία ο αριθμός των μολύνσεων από κορονοϊό άρχισε και πάλι να εκτοξεύεται στα ύψη.

Η Τσεχική Δημοκρατία, μέλος της ΕΕ, που αριθμεί 10,7 εκατ. κατοίκους, κατέγραψε χθες Τρίτη 10.821 νέες μολύνσεις COVID-19, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των μολύνσεων από τις 6 Νοεμβρίου. Συνολικά από τον Μάρτιο η χώρα έχει καταγράψει σχεδόν 650.000 μολύνσεις από τον νέο κορoνοϊό και 10.600 θανάτους.

«Από τις 27 Δεκεμβρίου, η Τσεχική Δημοκρατία θα περάσει στο πιο υψηλό επίπεδο συναγερμού», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Γιαν Μπλάτνι.

Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων, τα καταστήματα που πωλούν μη απαραίτητα αγαθά θα κλείσουν και οι δημόσιες συναθροίσεις θα περιοριστούν σε δύο άτομα εκτός των μελών της οικογένειας, με μια απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9.00 μ.μ. έως τις 5.00 π.μ.

Τα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον έως τις 10 Ιανουαρίου, ενώ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ένα νομικό εργαλείο που επιτρέπει στην κυβέρνηση να επιβάλλει περιορισμούς και να αγοράζει ιατρικό υλικό με απευθείας αναθέσεις, θα διαρκέσει τουλάχιστον έως τις 22 Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης
Καπραβέλος: Πρόταση για κλείσιμο σχολείων και rapid test στα μέσα μεταφοράς

«Η συνεχιζόμενη αύξηση των μολύνσεων» κατέστησε τα μέτρα απαραίτητα, είπε ο Μπλάτνι, ο οποίος πρόσθεσε πως αναμένει ότι ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων θα διατηρηθεί περίπου στις 11.000 προτού αρχίσει να πέφτει ως αποτέλεσμα των περιοριστικών μέτρων.

Κάλεσε επίσης τους Τσέχους να περάσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μόνο με μέλη της οικογένειάς τους.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση έκλεισε τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα μουσεία και τις πινακοθήκες και επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11.00 μ.μ. έως τις 5.00 π.μ.

Ο Μπλάτνι είπε πως η κυβέρνηση θα συνεδριάσει την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου προκειμένου να επανεξετάσει τα μέτρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *