Βαλένθια: Δρομείς ποδοπατήθηκαν κατά την εκκίνηση αγώνα (ΒΙΝΤΕΟ)

εγκαταστάσεις Μεσογειακούς Αγώνες 2030 δρομέας

Παραλίγο τραγωδία στην ισπανική πόλη

Το απόλυτο χάος επικράτησε το πρωί της Κυριακής 15 Ιανουαρίου στην Βαλένθια της Ισπανίας.

Ειδικότερα, στον διάσημο για την ταχύτητά του αγώνα αντοχής 10 χιλιομέτρων, που γίνεται στην πόλη οι δρομείς έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλο και ποδοπατήθηκαν.

Οι διοργανωτές δεν είχαν προβλέψει πιθανότατα τον αριθμό των συμμετεχόντων, οι οποίοι εφέτος έφτασαν τις 12.000. Από την αρχή φάνηκε ότι ο κόσμος ήταν πολύς και δεν χωρούσε στην περιοχή της εκκίνησης, όπου ο δρόμος ήταν μικρός.

«Δόξα τω Θεώ, είμαι καλά! Αλλά είδα πολλά κορίτσια να ποδοπατούνται και να συνθλίβονται στο έδαφος. Ευτυχώς εγώ δεν έπεσα», δήλωσε η Γαλλίδα αθλήτρια Alice Finot στον ιστότοπο francetvinfo.

Στη Βαλένθια, πάντα ο συγκεκριμένος αγώνας 10 χιλιομέτρων, επειδή φημίζεται ότι είναι πολύ γρήγορος, συγκεντρώνει πολλών ειδών και κατηγοριών αθλητές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Για το λόγο αυτό, συνήθως οι αθλητές χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με την ταχύτητά τους. Αυτή τη φορά όμως, «ο οργανισμός διοργάνωσης έκανε ένα λάθος. Έδωσαν το σύνθημα στους ερασιτέχνες πολύ νωρίς και ο κόσμος έσπευσε στη γραμμή. Η ομάδα ασφαλείας μπήκε μπροστά τους για να κάνει χώρο, αλλά στην εκκίνηση τα πράγματα εκρήγνυνται. Υπήρχε ένα κύμα, που έπεφτε, έπεφτε, έπεφτε. Η γραμμή εκκίνησης δεν ήταν αρκετά φαρδιά», τόνισε η Finot. «Δεν υπάρχει πλέον σεβασμός. Ο καθένας σκέφτεται για το δικό του ατομικό ρεκόρ και τον χρόνο που θα κάνει να τερματίσει…», συμπλήρωσε η αθλήτρια.

Για την Ιστορία, τον αγώνα κέρδισε η Yalemzerf Yehualaw, η οποία πλησίασε σε απόσταση δευτερολέπτων το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ, κερδίζοντας τον αγώνα σε 29 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα.

Πηγή: enikos.gr