Βόρεια Κορέα: Μαθητής καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή εισήγαγε αντίγραφα του… Squid Game

Squid Game

Στην χώρα απαγορεύονται αυστηρά υλικά από τη Δύση και τη Νότια Κορέα

Σε θάνατο δια τυφεκισμού καταδικάστηκε ένας μαθητής στη Βόρεια Κορέα, επειδή εισήγαγε στη χώρα λαθραία αντίγραφα της σειράς του Netflix, Squid Game.

Βόρεια Κορέα: Σύμφωνα με την DailyMail, o μαθητής φέρεται να επέστρεψε από την Κίνα με ένα ψηφιακό αντίγραφο της σειράς-φαινόμενο του Netflix σε ένα στικάκι USB. Μάλιστα πουλούσε αντίγραφα της σειράς από τη Νότια Κορέα σε αρκετούς ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και συμμαθητές του.

Οι αρχές της Βόρειας Κορέας συνέλαβαν τον νεαρό, καθώς τον “έπιασαν” οι κάμερες των υπηρεσιών επιτήρησης της χώρας.

Ο μαθητής καταδικάστηκε σε θάνατο διά τυφεκισμού, που ήταν και μία από τις ζοφερές μεθόδους με τις οποίες σκοτώνονται και οι χαρακτήρες της σειράς. Ακόμη έξι άτομα καταδικάστηκαν σε πέντε χρόνια σκληρής εργασίας.

Πλέον οι αρχές πραγματοποιούν ελέγχους στα σπίτια των μαθητών του σχολείου, όπου βρέθηκαν να παρακολουθούν παράνομα τη σειρά. Κάποιοι καθηγητές φέρεται να έχουν ήδη απολυθεί, ενώ μπορεί να τιμωρηθούν με απέλαση για εργασία σε απομακρυσμένα ορυχεία.

Διαβάστε επίσης
Δέσποινα Μοιραράκη: Τι λέει για την απώλεια του συζύγου της – "Έχασα τη ζωή μου, τον άνθρωπό μου"

Στη Βόρεια Κορέα απαγορεύονται αυστηρά υλικά από τη Δύση και τη Νότια Κορέα

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση της χώρας εφαρμόζει σε ανήλικους τον νέο νόμο της “Εξάλειψης της αντιδραστικής σκέψης και πολιτισμού” (Elimination of Reactionary Thought and Culture).

Ο νόμος επιφέρει μέγιστη ποινή θανάτου για παρακολούθηση, κατοχή και διανομή υλικού από καπιταλιστικές χώρας, ιδιαίτερα από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.