Βραζιλία: Μια γυναίκα δολοφονείται κάθε 7 ώρες και βιάζεται κάθε 10 λεπτά

Τρομάζουν οι αριθμοί της έρευνας

Συγκλονίζουν τα στοιχεία που φέρνει στο φως έρευνα σχετικά με την βία που βιώνουν οι γυναίκες στη Βραζιλία και παρουσιάστηκε χθες Δευτέρα (7/3) στη χώρα, για το 2021.

Έρευνα: Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, ο αριθμός των βιασμών των γυναικών αυξήθηκε κατά 3,7% σε σύγκριση με το 2020, με 56.098 τέτοιες υποθέσεις να καταγράφονται σε όλη τη χώρα. Στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής καταγράφηκαν επίσης 1.319 γυναικοκτονίες την περασμένη χρονιά, με άλλα λόγια έπεφτε θύμα δολοφονίας κάθε επτά ώρες.

Οι δολοφονίες των γυναικών που παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, το 2021 μειώθηκαν κατά 2,7% σε σύγκριση με το 2020, σύμφωνα με την έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Φόρουμ για τη Δημόσια Ασφάλεια, που δόθηκε στη δημοσιότητα την παραμονή της διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας.

«Τα δεδομένα αυτά δείχνουν την ανάγκη να καταρτιστούν επειγόντως πολιτικές φροντίδας, πρόληψης και καταστολής μπροστά στη βία κατά των γυναικών στη Βραζιλία», έκρινε η Σαμίρα Μπουένο, η διευθύντρια της ΜΚΟ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που συνόδευσε την έκθεση.

«Παρά την ελαφριά μείωση του αριθμού των γυναικοκτονιών, οι αριθμοί παραμένουν πολύ υψηλοί», υπογράμμισε η ίδια. Ο δείκτης των γυναικοκτονιών βρίσκεται στο επίπεδο 1,22 ανά 100.000 γυναίκες.

Διαβάστε επίσης
Τα 4 + 1 κομμάτια που πρέπει να έχετε για να μην ξαναπείτε "δεν έχω τι να φορέσω"

Η έκθεση, που βασίστηκε στις καταγγελίες που έγιναν σε αστυνομικά τμήματα, δεν αφορά παρά μόνο τους βιασμούς που δηλώθηκαν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αποκαλύπτει παρά μόνο ένα μέρος τους.

Καταγράφει επίσης ότι ο αριθμός των γυναικοκτονιών αυξήθηκε θεαματικά από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2020, όταν επιβάλλονταν τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα στη Βραζιλία για να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Πηγή: cnn.gr