Βρετανία: Ενα εκατομμύριο πολίτες κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι

Μόνο ευχάριστα δεν είναι τα νέα από την Βρετανία, όπου ένα εκατομμύριο πολίτες κινδυνεύουν να φτωχοποιηθούν και μείνουν άστεγοι.

Πιο συγκεκριμένα, ο ιδρυτής της εφημερίδας δρόμου στη Βρετανία The Big Issue, ο λόρδος Τζον Μπερντ, είπε ότι υπάρχουν ένα εκατομμύριο άνθρωποι–αν όχι περισσότεροι–στη χώρα οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να διολισθήσουν στη φτώχεια και να μείνουν άστεγοι, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους ή να αποπληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο.

Δείτε επίσης: Λονδίνο: Κατέληξε η γυναίκα που ποδοπατήθηκε σε συναυλία

“Και αυτό είναι ξεκάθαρα το πιο ανησυχητικό πράγμα που έχω να δω σίγουρα από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του Big Issue”, δήλωσε ο ίδιος στον ραδιοφωνικό σταθμό Times Radio. Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι η απειλή της έλλειψης στέγης για πολλές οικογένειες είναι χειρότερη απ’ ό,τι ήταν μέχρι σήμερα ο λόρδος Μπερντ απάντησε:

“Ναι, δηλαδή ιστορικά δεν έχουμε δει τέτοια κατάσταση και δεν θέλω να ακουστώ σαν παλιόγερος, αλλά ίσως το ότι ζω στο Κέμπριτζ με έχει κάνει να σκεφτώ την ιστορία. Ωστόσο νομίζω ότι πρέπει να ανατρέξουμε στις Εκκαθαρίσεις των Χάιλαντς ή ακόμη και στις Περιφράξεις που οδήγησαν χιλιάδες επί χιλιάδων ανθρώπους στις πόλεις. Απολύτως άθλιο. Πουθενά να μείνεις και να βρίσκεις δουλειά μόνο στους μύλους. Δεν νομίζω ότι υπήρχε περίοδος της ιστορίας σαν αυτή, ίσως στο τέλος των Ναπολεόντειων Πολέμων, όταν ο κόσμος τριγυρνούσε στους δρόμους αβοήθητος. Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν πολλοί οι εκτοπισμένοι. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρχε βοήθεια, αλλά δεν είχαμε τέτοια κατάσταση. Είναι ιστορική. Και νομίζω ότι αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να κουνηθεί από τη θέση της και να σταματήσει να σχεδιάζει μεσοπρόθεσμα μόνο”, δήλωσε ο ιδρυτής του Big Issue.

Διαβάστε επίσης  Ανδρας γρονθοκόπησε ΑμεΑ επειδή του πάτησε κατά λάθος το πόδι με το καροτσάκι (ΒΙΝΤΕΟ)