Ζελένσκι: Κάλεσε στο Κίεβο την Τζόρτζια Μελόνι

Ζελένσκι

Την νέα πρόεδρο της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι κάλεσε στο Κίεβο ο εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Θα ήταν πολύ σημαντικό αν αυτή ήταν μια από τις πρώτες επισκέψεις στο εξωτερικό της κυρίας Μελόνι ως πρωθυπουργού», δήλωσε ο Άντρι Γιερμάκ επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου. Σημειώνεται ότι η Τζόρτζια Μελόνι, με γραπτή δήλωσή της […]

Την νέα πρόεδρο της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι κάλεσε στο Κίεβο ο εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Θα ήταν πολύ σημαντικό αν αυτή ήταν μια από τις πρώτες επισκέψεις στο εξωτερικό της κυρίας Μελόνι ως πρωθυπουργού», δήλωσε ο Άντρι Γιερμάκ επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου.

Σημειώνεται ότι η Τζόρτζια Μελόνι, με γραπτή δήλωσή της καταδίκασε τα «δημοψηφίσματα» που διοργάνωσε η Ρωσική Ομοσπονδία σε ουκρανικές κατεχόμενες περιοχές.

«Η δήλωση προσάρτησης στη Ρωσική Ομοσπονδία τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας μετά τα δημοψηφίσματα φάρσα τα οποία πραγματοποιήθηκαν υπό βίαιη στρατιωτική κατοχή, δεν έχει καμία νομική ή πολιτική αξία. Ο Πούτιν αποδεικνύει και πάλι ότι διαθέτει ένα νέο ιμπεριαλιστικό όραμα, σοβιετικού τύπου, το οποίο απειλεί την ασφάλεια όλης της ευρωπαϊκής ηπείρου. Η νέα αυτή παραβίαση των κανόνων συνύπαρξης των Εθνών, από μέρους της Ρωσίας, επιβεβαιώνει την ανάγκη να παραμείνουν συμπαγείς και αρραγείς οι δυτικές δημοκρατίες», τόνισε.