Ζητά ιατρικό εξοπλισμό από τη Ν. Κορέα ο Τραμπ!

Τραμπ, Ν. Κορέα

Και τους προτείνει και ανταλλάγματα

Ιατρικό εξοπλισμό ζητά από τη Ν. Κορέα ο Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησε από τη Νότια Κορέα να στείλει ιατρικό εξοπλισμό στη χώρα του για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, υποσχόμενος ότι θα βοηθήσει κορεατικές εταιρείες να λάβουν την έγκριση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-ιν προσφέρθηκε να στείλει τον εξοπλισμό αυτόν, εφόσον περισσεύει, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γαλάζιος Οίκος, το προεδρικό μέγαρο, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τραμπ.

Το τηλεφώνημα αυτό, διάρκειας 23 λεπτών, έγινε κατόπιν κατεπείγουσας παράκλησης του Αμερικανού προέδρου, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Γιατί ζητά βοήθεια ο Τραμπ από τη Νότιο Κορέα

Το αίτημα για βοήθεια από την Ουάσινγκτον υπογραμμίζει τις διαφορετικές πορείες που ακολούθησαν οι δύο χώρες αφότου εντόπισαν τα πρώτα κρούσματα της ασθένειας Covid-19 στο έδαφός τους, την ίδια ημέρα.

Η Νότια Κορέα ξεκίνησε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εξέτασης του πληθυσμού, απομονώνοντας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και ιχνηλατώντας εξονυχιστικά τις επαφές τους.

Κέρδισε έτσι τους επαίνους της διεθνούς κοινότητας αφού επιβράδυνε την εξάπλωση της επιδημίας με σχετικά περιορισμένη αναστάτωση για τη ζωή των ανθρώπων και την οικονομία της.

Στη Νότια Κορέα έχουν χάσει τη ζωή τους μόλις 125 άνθρωποι ενώ τις 13 τελευταίες ημέρες ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν ξεπερνά τα 100 καθημερινά.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι εξετάσεις αρχικά ήταν λίγες και πλέον μεγάλες περιοχές της χώρας μπαίνουν σε καραντίνα ενώ καταγράφονται χιλιάδες νέα κρούσματα καθημερινά.

Ο Μουν είπε στον Τραμπ ότι η Νότια Κορέα θα παράσχει όση περισσότερη υποστήριξη μπορεί στις ΗΠΑ, αν υπάρχει περισσευούμενος ιατρικός εξοπλισμός στη χώρα του.

Δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει τη Νότιο Κορέα

Ο Αμερικανός πρόεδρος από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει τους Κορεάτες παραγωγούς να λάβουν έγκριση για τον εξοπλισμό τους από την αμερικανική υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA)».

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε να… χαλαρώσει τα μέτρα

Να χαλαρώσει τα μέτρα που έχουν παρθεί λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης που παρουσιάζει ο κορονοϊός, θέλει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε επίσης  Μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης για την Εθνική Επέτειο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ εκφράζει αμφιβολίες για τα περιοριστικά μέτρα που έχουν εφαρμοσθεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα, ανησυχεί για τις επιπτώσεις που θα έχουν στην οικονομία.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε το φάρμακο να είναι χειρότερο από το ίδιο το πρόβλημα», έγραψε στο Twitter.

«Στο τέλος της περιόδου των 15 ημερών, θα λάβουμε απόφαση για την κατεύθυνση που θέλουμε να πάρουμε», πρόσθεσε.

Ο Λευκός Οίκος παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα σειρά οδηγιών συγκεντρωμένων σε έγγραφο με τίτλο «15 ημέρες για την επιβράδυνση της εξάπλωσης» του ιού.

Κορονοϊός: Θα επιδεινωθεί η κατάσταση λέει ο Τζερόμ Ανταμς, επικεφαλής των ομοσπονδιακών υπηρεσιών δημόσιας υγείας των ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές επαναλαμβάνουν μετ΄επιτάσεως τις τελευταίες ημέρες ότι το χειρότερο στην εξέλιξη της επιδημίας στις ΗΠΑ είναι μπροστά και ότι δεν είναι ώρα για χαλάρωση των μέτρων.

Τι δήλωσε ο Τραμπ

«Θέλω η Αμερική να το καταλάβει: αυτήν την εβδομάδα η κατάσταση θα επιδεινωθεί», προειδοποίησε ο Τζερόμ Ανταμς, ο επικεφαλής των ομοσπονδιακών υπηρεσιών δημόσιας υγείας των ΗΠΑ.

Εκφράζοντας την απογοήτευσή του που ορισμένοι Αμερικανοί δεν τηρούν τους κανόνες και τα μέτρα κοινωνικής απόστασης, απηύθυνε έκκληση για μεγαλύτερη αυστηρότητα. «Ετσι εξαπλώνεται ο ιός. Πρέπει πραγματικά, πραγματικά, όλοι να μείνουν στο σπίτι», είπε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του έκανε retweet πλήθος μηνυμάτων που επιδοκιμάζουν την ιδέα ότι τάσσεται υπέρ της χαλάρωσης και όχι υπέρ της αυστηροποίησης των μέτρων που έχουν εφαρμοσθεί.

«Πρέπει να ισοπεδώσουμε την καμπύλη (της μετάδοσης), ΟΧΙ την οικονομία», έγραφε ένα από τα μηνύματα και κέρδισαν την επιδοκιμασία του Τραμπ.

Αν και ορισμένοι κυβερνήτες, όπως εκείνοι των πολιτειών της Καλιφόρνιας και της Νέας Υόρκης, επέλεξαν την επιβολή περιοριστικών μέτρων, ο ένοικος του Λευκού Οίκου απέκλεισε το ενδεχόμενο εφαρμογής τέτοιου καθεστώτος σε ολόκληρη την χώρα.

«Δεν πιστεύω ότι θα έρθει η μέρα που θα το κρίνουμε αναγκαίο» δήλωσε την Παρασκευή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *