Κάντε μόνοι σας τις ταμπλέτες ή το απορρυπαντικό για το πλυντήριο πιάτων

DIY ταμπλέτες για πλυντήριο πιάτων

Εύκολα, οικονομικά και με υλικά που έχετε όλοι στο σπίτι σας

Αν δείτε πόσο απλό είναι να κάνετε μόνοι σας τις ταμπλέτες ή το απορρυπαντικό για το πλυντήριο πιάτων σας δεν θα το πιστεύετε!

Δεν είναι μόνο πανεύκολο να κάνετε τις ταμπλέτες για το πλυντήριο πιάτων, αλλά και οικονομικό, αφού δεν θα σπαταλάτε χρήματα για την αγορά τους.

Παράλληλα, και για μένα το πιο σημαντικό, δεν χρειάζεται να αγοράζετε απορρυπαντικά που δεν γνωρίζετε ακριβώς τι περιέχουν.

Μπορείτε λοιπόν μόνοι σας να κάνετε το απορρυπαντικό για τα πιάτα σας, γνωρίζοντας πολύ καλά τι περιέχει και χωρίς τη χρήση προϊόντων που δεν κάνουν καλό στην υγεία σας.

DIY ταμπλέτες για πλυντήριο πιάτων

DIY σπιτικές ταμπλέτες για το πλυντήριο πιάτων

Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας τις σπιτικές ταμπλέτες για το πλυντήριο πιάτων σας.

ΥΛΙΚΑ
2 φλυτζάνια μαγειρική σόδα ή σόδα πλυσίματος
2 φλυτζάνια βόρακας σε σκόνη
6 κουταλιές της σούπας κιτρικό οξύ
Ανθόνερο Αμαμελίδας
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ ή λεμόνι
Παγοθήκες σιλικόνης

Εναλλακτικά,
1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
1/4 φλιτζάνι κιτρικό οξύ
1 κουταλιά σούπας από υγρό απορρυπαντικό πιάτων της αρεσκείας σας
Παγοθήκες σιλικόνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τη σόδα, το βόρακα, το κιτρικό οξύ και το αιθέριο έλαιο και ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα, με τα χέρια σας ή με σύρμα. Το ίδιο κάνετε και στη δεύτερη περίπτωση, ενώνοντας όλα τα υλικά.

2. Στην πρώτη περίπτωση, ψεκάζετε με το ανθόνερο αμαμελίδας με προσοχή, ώστε το μείγμα σας να αποκτήσει την υφή υγρής άμμου και μετά το τοποθετείτε στα καλούπια της παγοθήκης. Στη δεύτερη περίπτωση, το μείγμα σας θα το υγράνει το υγρό απορρυπαντικό. Τοποθετείτε επίσης στα καλούπια.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην ψεκάσετε πολύ και αφρίσει το μείγμα. Σε περίπτωση που λίγο φουσκώσει στο καλούπι, πιέστε απαλά και ισιώστε την επιφάνεια με το χέρι σας.

3. Αφήστε το μείγμα στο καλούπι να καθίσει για τουλάχιστον 4 ώρες. Οι ταμπλέτες όταν στεγνώσουν, θα σκληρύνουν, όπως εκείνες που αγοράζετε στο εμπόριο. Τις βγάζετε από την παγοθήκη και τις αποθηκεύετε σε ένα αεροστεγές βάζο ή σε ένα κουτί.

4. Χρησιμοποιήστε μία ταμπλέτα ανά πλύση.

Απορρυπαντικό για το πλυντήριο πιάτων

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να μπείτε στη διαδικασία και να κάνετε ταμπλέτες ή δεν βρίσκεται ανθόνερο αμαμελίδας για να τις ψεκάσετε (εναλλακτικά μπορείτε να ψεκάσετε με κάποιο άλλο ανθόνερο ή με απιονισμένο νερό), τότε μπορείτε να κάνετε απορρυπαντικό για το πλυντήριο σας, σε σκόνη.


Αφαιρείτε λοιπόν το ανθόνερο (από την προηγούμενη διαδικασία), ανακατεύετε όλα τα υλικά και αποθηκεύετε σε βάζο. Χρησιμοποιείτε 2 κουταλιές της σούπας ανά πλύση. Τόσο απλό…

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

DIY ταμπλέτες για πλυντήριο πιάτων

EXTRA INFOS: Χρησιμοποιήσαμε αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ γιατί σκοτώνει τα μικρόβια και εξουδετερώνει τις δυσάρεστες οσμές. Το άρωμά του θυμίζει φρεσκάδα και καθαριότητα και χρησιμοποιείται ευρέως σε φυσικά οικιακά προϊόντα καθαρισμού.

Αντίστοιχα, το αιθέριο έλαιο λεμόνι είναι αντιβακτηριδιακό, αντιμυκητικό, με απολυμαντική δράση, καθαρίζει και αφήνει ένα υπέροχο άρωμα φρεσκάδας.

DIY ταμπλέτες για πλυντήριο πιάτων

Καλή σας επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.