Με τρία υλικά κάντε τα πιο όμορφα καλοκαιρινά διακοσμητικά (ΦΩΤΟ)

diy διακοσμητικά μπουκάλια και στεφάνια

Χρησιμοποιήστε ανακυκλώσιμα υλικά όπως μπουκάλια και χαρτόνια

Αν θέλετε να δώσετε μία διαφορετική ατμόσφαιρα στο σπίτι, το μπαλκόνι, τον κήπο ή το εξοχικό σας, δημιουργήστε όμορφα καλοκαιρινά διακοσμητικά, ανακυκλώνοντας απλά γυάλινα ή πλαστικά μπουκάλια καθώς και χαρτόνια από κούτες.

Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει, πιάστε δουλειά και με πολύ απλά υλικά, μεταμορφώστε άχρηστα υλικά, που στην καλύτερη περίπτωση θα κατέληγαν στον κάδο της ανακύκλωσης, σε υπέροχα διακοσμητικά για το χώρο σας.

diy διακοσμητικά μπουκάλια και στεφάνια

Πρόκειται για δημιουργίες που δεν είναι κοστοβόρες, με υλικά που είναι ανακυκλώσιμα ή μπορείτε να βρείτε εύκολα. Οσο για το αν απαιτούνται ιδιαίτερες ικανότητες; Σίγουρα όχι, πέρα από λιγάκι υπομονή και προσοχή, ώστε να τυλίξετε σωστά τον σπάγγο, είτε στο μπουκάλι, είτε στο χαρτόνι καθώς διάθεση και φαντασία για να κάνετε όμορφα σχέδια.

Διακοσμητικά μπουκάλια

όμορφα καλοκαιρινά διακοσμητικά μπουκάλια με σπάγγο

Τι θα χρειαστείτε
Μπουκάλια (γυάλινα ή πλαστικά)
Σπάγγο
Πιστόλι με σιλικόνη
Ψαλίδι

υλικά για διακοσμητικά μπουκάλια

Τι θα κάνετε
Αφού λιώσει η σιλικόνη, τοποθετείτε στο μπουκάλι σιγά σιγά ενώ ταυτόχρονα κολλάτε κυκλικά τον σπάγγο, με φορά προς το στόμιο του μπουκαλιού. Προσοχή να κάνετε τη διαδικασία βήμα βήμα, ώστε να μην κρυώσει η σιλικόνη και να κολλήσει σωστά ο σπάγγος και χωρίς κενά. Τόσο απλό…

EXTRA INFOS
Μπορείτε να πάρετε δύο – τρεις διαφορετικούς σπάγγους, ώστε να κάνετε και σχέδια στο μπουκάλι σας όπως στις φωτογραφίες που βλέπετε. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε κουμπιά, υφασμάτινα λουλούδια κ.α.

Για το κρεμαστό στεφάνι στον τοίχο

όμορφα διακοσμητικά με ανακυκλώσιμα υλικα στεφάνι από χαρτόνι

Τι θα χρειαστείτε
Χαρτόνι
Ψαλίδι
Σπάγγο ή ψιλό σχοινί
Κοχύλια
Σιλικόνη

υλικα για διακοσμητικά

Τι θα κάνετε
Κόβετε το χαρτόνι στο σχήμα που θέλετε, στην προκειμένη περίπτωση κυκλικό σαν στεφάνι ή κουλούρι (με τρύπα στη μέση), κολλάτε τον σπάγγο ή το σχοινί γύρω γύρω και τοποθετείτε επάνω, πάλι με τη σιλικόνη, κοχύλια, αστερίες, βοτσαλάκια κτλ. Μην ξεχάσετε να περάσετε και ένα σχοινάκι για το κρεμάσετε στον τοίχο.

Δείτε επίσης: DIY: Κάνουμε τα δικά μας αντικουνουπικά κεριά και λέμε αντίο στα κουνούπια!

Εναλλακτικά, μπορείτε να μην κάνετε τρύπα στη μέση του χαρτονιού και ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, να τα κάνετε σουπλά, μικρά ή μεγάλα. Μπορείτε επίσης να κόψετε το χαρτόνι σας σε άλλα σχέδια και να δημιουργήσετε μικρούς καλοκαιρινούς πίνακες.

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Ειρήνη, που μοιράστηκε την όμορφη ιδέα της μαζί μας όπως και τις όμορφες κατασκευές της!

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.