Μετατρέπουμε εύκολα καρούλι καλωδίων σε υπέροχο τραπέζι! (ΦΩΤΟ)

Για να δώσουμε ξεχωριστή νότα στο μπαλκόνι μας, στο σαλόνι ή την κουζίνα μας Αν βρείτε στο δρόμο σας κάποια στιγμή, πεταμένο πιθανότητα σε μία άκρη, ένα καρούλι καλωδίων της ΔΕΗ, σε καμία περίπτωση μην το αγνοήσετε… Αποτελεί μία μοναδική επιλογή για να το μετατρέψετε εύκολα και σχετικά οικονομικά σε κάτι ξεχωριστό, πρακτικό και εντυπωσιακό […]

Για να δώσουμε ξεχωριστή νότα στο μπαλκόνι μας, στο σαλόνι ή την κουζίνα μας

Αν βρείτε στο δρόμο σας κάποια στιγμή, πεταμένο πιθανότητα σε μία άκρη, ένα καρούλι καλωδίων της ΔΕΗ, σε καμία περίπτωση μην το αγνοήσετε… Αποτελεί μία μοναδική επιλογή για να το μετατρέψετε εύκολα και σχετικά οικονομικά σε κάτι ξεχωριστό, πρακτικό και εντυπωσιακό συνάμα.

Μπορείτε με αυτό να διακοσμήσετε τόσο τους εξωτερικούς όσο και τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σας. Ενδεικτικά, και ανάλογα με το μέγεθός του, μπορεί να γίνει το τραπεζάκι του κήπου ή του μπαλκονιού σας, ένα μίνι μπαρ ή μία βιβλιοθήκη στο σαλόνι σας, πάγκος εργασίας ή τραπεζαρία στην κουζίνα σας, κάθισμα και πολλά άλλα… Ορεξη να έχετε και οι ιδέες έρχονται.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τι έκανα εγώ με το δικό μου καρούλι… Επέλεξα την πιο απλή εκδοχή του, που δε θέλει ιδιαίτερο κόπο και χρήματα, μετατρέποντάς το σε κινούμενο τραπέζι για το μπαλκόνι, το οποίο, όπως θα δείτε δίνει μία ξεχωριστή νότα στο χώρο. Εσείς φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε πιο σύνθετα πράγματα.

ΥΛΙΚΑ
Καρούλι (αυτό που βλέπετε έχει ύψος 65 εκατοστά)
Τέσσερα ροδάκια (δύο με φρένο, δίνουν ύψος 10 εκατοστών)
Βερνίκι προστασίας ξύλου για εξωτερική χρήση
Λάδι με χρώμα
Πινέλο
Γυαλόχαρτο και γυαλοχαρτιέρα
Βιδολόγο και βίδες (ή κατσαβίδι και βίδες)
Σφυρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθάρισα καλά το καρούλι και με ένα σφυρί, χτύπησα καλά τα καρφάκια που προεξήχαν, ώστε να μην έχω πρόβλημα στο τρίψιμο.

2. Με πολύ προσοχή, λόγω των καρφιών που έχει, καθώς και επιμέλεια, το έτριψα με τη γυαλοχαρτιέρα.

3. Το καθάρισα από τη σκόνη και στη συνέχεια πέρασα το συντηρητικό ξύλου. Αφού στέγνωσε πέρασα το λάδι, με το χρώμα ξύλου που επέλεξα.

4. Πλέον είναι έτοιμο. Το γύρισα από την πλευρά που ήθελα να περάσω τις ρόδες και με ένα κατσαβίδι τις βίδωσα, δημιουργώντας στην ουσία έναν σταυρό. Να τονίσω πως άφησα λίγα εκατοστά απόσταση (την ίδια πάντα) από την άκρη προς τα μέσα, ώστε να στέκεται καλά το τραπέζι και να μη γέρνει.

5. Εβαλα τις δύο ρόδες με φρένο απέναντι τη μία από την άλλη και παρόμοια τις δύο απλές. Ετσι, όποτε θέλετε να μένει ακίνητο κατεβάζετε το φρένο και όποτε θέλετε να το μετακινήσετε το ανεβάζετε.
Το τραπεζάκι μας είναι έτοιμο!!!

Μπορείτε να δείτε τι κάναμε ΕΔΩ και με παλέτα!

Extra info’s: Μπορείτε να το βάψετε αν θέλετε με σπρέι και φυσικά να το δώσετε και ότι χρώμα επιθυμείτε. Μπορείτε να κλείσετε την τρύπα που υπάρχει στο κέντρο ή να τοποθετήσετε κάτι μέσα. Μπορείτε επίσης, να το διακοσμήσετε με τη μέθοδο του ντεκουπάζ, να κολλήσετε πάνω του πετραδάκια ή να τοποθετήσετε γυαλί. Μπορείτε να «ντύσετε» το λαιμό του με σχοινί, ή να βάλετε ξύλινα χωρίσματα και να δημιουργήσετε μία βιβλιοθήκη ή ένα μπαρ. Οπως καταλαβαίνετε, αυτό εξαρτάται από τη χρήση που το επιλέξατε, την τσέπη και οπωσδήποτε τη φαντασία σας.
Καλή σας επιτυχία!!!