Μετατρέπουμε παλέτα σε τραπεζάκι σαλονιού!

Χωρίς ιδιαίτερο κόπο και χρήματα διακοσμούμε το σπίτι μας Για καιρό αναζητούσα ένα τραπεζάκι για το σαλόνι μου, που να μην είναι ούτε μικρό, ούτε μεγάλο, ούτε «βαρύ», ούτε «ψεύτικο», να μετακινείται εύκολα και να είναι μοντέρνο. Η αλήθεια είναι πως όσα ήταν κατά κάποιο τρόπο οικονομικά, δεν ήταν ωραία και δεν ταίριαζαν στο χώρο […]

Χωρίς ιδιαίτερο κόπο και χρήματα διακοσμούμε το σπίτι μας

Για καιρό αναζητούσα ένα τραπεζάκι για το σαλόνι μου, που να μην είναι ούτε μικρό, ούτε μεγάλο, ούτε «βαρύ», ούτε «ψεύτικο», να μετακινείται εύκολα και να είναι μοντέρνο. Η αλήθεια είναι πως όσα ήταν κατά κάποιο τρόπο οικονομικά, δεν ήταν ωραία και δεν ταίριαζαν στο χώρο μου και όσα μου άρεσαν, και ήταν λίγα, ήταν επίσης και ακριβά.

Αποφάσισα λοιπόν να δημιουργήσω κάτι μόνη μου και ομολογώ πως η ιδέα για παλέτα, ήρθε από μία φίλη. Αρχικά, σκέφτηκα να κάνω το τραπεζάκι μου απλό, χωρίς πολλά πολλά και στη συνέχεια να το αλλάξω, ωστόσο αυτό μου άρεσε και το κράτησα μέχρι σήμερα.

Τι χρειάστηκα
Μία παλέτα
Συντηρητικό ξύλου (λάδι)
Γυαλί (στο μέγεθος της παλέτας)
4 ροδάκια
Πινέλο
Γυαλόχαρτο και γυαλοχαρτιέρα
Βιδολόγο και βίδες (ή κατσαβίδι και βίδες)

EXTRA INFO: Δεν ήθελα να δώσω ιδιαίτερο χρώμα στην παλέτα αλλά κάτι πιο φυσικό. Γι’ αυτό και πήρα λάδι στο χρώμα της καστανιάς, το οποίο λειτουργεί ως συντηρητικό και προστατεύει το ξύλο από το σαράκι κτλ. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι θέλετε και φυσικά να το κάνετε ό,τι χρώμα σας αρέσει.

Τι έκανα
Τα βήματα είναι απλά και λίγα.
1. Χρησιμοποιήσα μία απλή γυαλοχαρτιέρα χειρός και έτριψα με επιμέλεια την παλέτα ώστε να αποκτήσει λεία επιφάνεια.

2. Πέρασα με ένα πινέλο το λάδι (προσοχή χρησιμοποιείστε κάποιο πανί, νάυλον ή χαρτί από κάτω για να μη βαφτεί το δάπεδο) και αφού στέγνωσε, το ξαναπέρασα ακόμη ένα.
3. Επέλεξα τα ροδάκια που μου ταιριάζουν με την παλέτα, στη συνέχεια μέτρησα με ένα μέτρο τις αποστάσεις και τα τοποθέτησα με τη χρήση βιδολόγου. Με το βιδολόγο έκανα εύκολα τις τρύπες στην παλέτα.

4. Παρήγγειλα ένα γυαλί στις διαστάσεις της παλέτας, ενημερώνοντας για τη χρήση που το θέλω και το τοποθέτησα από πάνω. Δεν χρειάζεται να βάλετε κάτι άλλο, το γυαλί εφαρμόζει σωστά και δεν μετακινείται εύκολα.

5. Το τραπεζάκι μου είναι έτοιμο. Το έβαλα στο σαλόνι μου και «έκλεψε» τις εντυπώσεις. Αν δεν θέλω να μετακινείται, κλείνω τα φρένα από τα ροδάκια.

ΕΧΤΡΑ TIPS: Καλό είναι όλη η διαδικασία να γίνεται σε εξωτερικό περιβάλλον, τόσο για τις μυρωδιές, όσο για το γρήγορο στέγνωμα αλλά και την καθαριότητα.
Από εκεί και πέρα, εσείς μπορείτε να μη βάλετε γυαλί, να το αφήσετε σκέτο ή να τοποθετήσετε κάποιο άλλο υλικό από πάνω, να κλείσετε από κάτω τα κενά για να γίνει ραφιέρα και ότι άλλο επιθυμεί η… φαντασία σας.

Τα ροδάκια σας συνιστώ να τα βάλετε ανεπιφύλακτα γιατί είναι πολύ βολικά και θα σας εξυπηρετήσουν.

Καλή σας επιτυχία!!!