Μετατρέψτε εύκολα ξύλινες κουτάλες σε ημερολόγια (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Για ξεχωριστά χειροποίητα δωράκια, χωρίς ιδιαίτερο κόστος

Ενας εύκολος τρόπος για να κάνετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο και κόστος χειροποίητα δωράκια για τα Χριστούγεννα, είναι να χρησιμοποιήσετε ξύλινες κουτάλες και να τις στολίσετε ανάλογα με το γούστο σας.

 


Μπορείτε παράλληλα, να τις μετατρέψετε και σε ημερολόγια, που θα στολίζουν ενδεχομένως την κουζίνα ή κάποιο άλλο χώρο, τόσο δικό σας, ή κάποιου αγαπημένου σας προσώπου.

Ενας απλός τρόπος για να στολίσετε τις κουτάλες σας, είναι να κολλήσετε πάνω τους ξυλάκια από κανέλα, γλυκάνισο, μπαχάρια, αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού κτλ.

Για μία πιο εκλεπτυσμένη όψη όμως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο του ντεκουπάζ… Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις, όπως θα δείτε και στο βίντεο, αρκεί να έχετε κάποια βασικά υλικά, όρεξη και φυσικά φαντασία.

ΥΛΙΚΑ
Κόλλα ντεκουπάζ
Γκέσο
Ακρυλικά χρώματα
Χαρτοπετσέτες – Ρυζόχαρτο
Πινέλο
Κουτάλες
Ημερολόγια
Κορδέλες
Προαιρετικά: Κοντούρ, Πατίνα, Γκλίτερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Περνάμε με γκέσο την κουτάλια, μπρος – πίσω, και αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Αν θέλουμε να στεγνώσει γρήγορα, χρησιμοποιούμε πιστολάκι μαλλιών.


2. Κόβουμε τα σχέδια που θέλουμε από τη χαρτοπετσέτα ή το ρυζόχαρτο, και το κολλάμε στο σημείο που επιλέξαμε, κυρίως στο κάτω μέρος της κουτάλας. Περνάμε φυσικά κόλλα και από πάνω. Το αφήνουμε επίσης να στεγνώσει.


3. Στη συνέχεια, επιλέγουμε τα χρώματα που θέλουμε και βάφουμε την υπόλοιπη κουτάλα. Χρησιμοποιούμε πινέλο αλλά και σταμπαδόρο για να επιτύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Αφήνουμε επίσης να στεγνώσει…


4. Αν επιλέξουμε η κουτάλα μας να είναι και ημερολόγιο, το κολλάμε στο σημείο που θέλουμε.


5. Πλέον, σειρά έχει το προσωπικό μας γούστο. Στολίζουμε όπως θέλουμε την κουτάλα μας, π.χ. γράφουμε με κοντούρ το νέο έτος, ευχές κτλ, ρίχνουμε γκλίτερ, βάζουμε κορδέλες και ο,τιδήποτε άλλο μας ευχαριστεί.


Καλή σας επιτυχία!

Eυχαριστούμε την Χρύσα Δοσίου για την πολύτιμη βοήθειά της στη μεταμόρφωση των ξύλινων κουτάλων σε ημερολόγια με τη μέθοδο του decoupage κατά τη διάρκεια παραγωγής του βίντεο.