Μοναδικά καλαθάκια για ξεχωριστά δωράκια (ΦΩΤΟ)

Βάλτε μέσα τα αυγουλάκια σας, στολίστε το σπίτι σας, χαρίστε τα Πως θα σας φαινόταν με δύο μόνο κινήσεις και ισάριθμα υλικά να δημιουργήσετε τα δικά σας καλαθάκια ή μπολ από δαντελένια σεμεδάκια ή κάτι παρόμοιο; Δίνουν ένα ξεχωριστό και vintage στυλ στο χώρο, αποτελούν μία μοναδική ιδέα για να κάνετε ξεχωριστά δώρα στους αγαπημένους […]

Βάλτε μέσα τα αυγουλάκια σας, στολίστε το σπίτι σας, χαρίστε τα

Πως θα σας φαινόταν με δύο μόνο κινήσεις και ισάριθμα υλικά να δημιουργήσετε τα δικά σας καλαθάκια ή μπολ από δαντελένια σεμεδάκια ή κάτι παρόμοιο; Δίνουν ένα ξεχωριστό και vintage στυλ στο χώρο, αποτελούν μία μοναδική ιδέα για να κάνετε ξεχωριστά δώρα στους αγαπημένους σας, μπορείτε, μέρες που είναι να βάλετε μέσα τα αυγουλάκια σας, να τα χρησιμοποιήσετε σε γάμους και βαπτίσεις και ο,πουδήποτε αλλού θέλετε.

Μπορείτε έτσι να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο τα ξεχασμένα σεμεδάκια σας, που πλέον δε στολίζουν τις… τηλεοράσεις και τα τραπεζάκια σας (προσωπικά λυπάμαι να χρησιμοποιήσω τα χειροποίητα), ή να προμηθευτείτε κάποια, πολύχρωμα και μη, με εξαιρετικά χαμηλό κόστος από τη λαϊκή αγορά ή καταστήματα. Οπως και να έχει, εσείς αποφασίζετε και παρακάτω μπορείτε να δείτε πόση απλή είναι η διαδικασία.

ΥΛΙΚΑ
Δαντέλες ή υφάσματα (το μέγεθος ποικίλλει με το τι θέλουμε να κάνουμε)
Σκληρυντικό υφάσματος (θα το βρείτε σε καταστήματα ειδών χειροτεχνίας)
Λίγο νερό
Δύο μπολ ή σκεύη (το ένα θα χρησιμοποιηθεί για καλούπι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Στο ένα μπολ βάζουμε σκληρυντικό υφάσματος και πολύ λίγο νερό και το ανακατεύουμε.


2. Τοποθετούμε το ύφασμα μέσα στο μπολ και με τα χέρια μας προσπαθούμε να βοηθήσουμε ώστε να πάει το υγρό παντού και να απορροφηθεί καλά.

3. Αφού έχει πάει παντού το σκληρυντικό, σε ένα άλλο μπολ ή τάπερ, που θα το χρησιμοποιήσουμε ως καλούπι, τοποθετούμε από την εξωτερική ανάποδη πλευρά μεμβράνη ώστε να μη λερώσει και τοποθετούμε το ύφασμα από πάνω. Ανοίγουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να απλωθεί σωστά και να πάρει τη μορφή που θέλουμε (αν θέλουμε τσαλακώνουμε κάποια σημεία).

Προσοχή: Το μπολ ή το τάπερ μας πρέπει να το τοποθετήσουμε σε ίσιο σημείο ώστε να βγει το σχήμα σωστά. Να θυμάστε, πως όταν στεγνώσει δεν μπορούμε να αλλάξουμε το σχήμα που θα έχει πάρει.
4. Αφήνουμε να στεγνώσει καλά, τουλάχιστον μία ημέρα (εξαρτάται και από το μέγεθος του υφάσματος) και είναι έτοιμο για χρήση.


5. Στολίζουμε με κορδέλες, χάντρες και ο,τιδήποτε άλλο θέλουμε, βάζουμε μέσα τα καλούδια μας και είναι ιδανικό για να στολίσουμε το τραπέζι μας αλλά και για μοναδικά δωράκια!


EXTRA TIPS: Αν θέλετε να του δώσετε χρώμα μπορείτε να το ψεκάσετε με σπρέι, αφού προηγουμένως έχει στεγνώσει εντελώς το ύφασμα. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε χρώμα σε σκόνη, ζαχαροπλαστικής ή υφάσματος στο μείγμα της κόλλας, πριν βουτήξετε μέσα το ύφασμα.

EXTRA INFΟ: Ανάλογα με το καλούπι που θα χρησιμοποιήσετε θα δώσετε και το σχήμα που θέλετε. Μπορείτε να κάνετε από κηροπήγια, μέχρι πιατέλες και ψωμιέρες. Αυτό που χρειάζεται προσοχή, είναι να μην τοποθετήσετε μέσα πολύ μεγάλο βάρος.

Καλή σας επιτυχία!

*Ευχαριστούμε την Χρύσα Δοσίου για την παρουσίαση!
Φώτο χωρίς σήμα: modpodgerocksblog.com, sweetsomethingdesign.blogspot.gr