Ονειροπαγίδα: Κάντε μόνες σας το ιδανικό δώρο για τα παιδιά σας (ΦΩΤΟ)

Για να προστατέψετε τις ελπίδες και τα όνειρά τους

Τι πιο όμορφο να κάνετε μόνες σας ή μαζί με τα παιδιά σας μία υπέροχη ονειροπαγίδα, που στο εσωτερικό της εσωκλείει μία υπέροχη καρδιά που συμβολίζει την αγάπη σας, καθώς επίσης τις ελπίδες και τα όνειρά τους;

Αυτή η εύκολη και σχετικά οικονομική κατασκευή, την οποία πραγματικά βρίσκω υπέροχη και μοναδική, είναι εμπνευσμένη από μία καμπάνια με την ονομασία «Heart of Hope», η οποία σχεδιάστηκε για να ευαισθητοποιήσει το World Vision Ireland, μία οργάνωση βοήθειας που δραστηριοποιείται στην Ιρλανδία για τα παιδιά στο εξωτερικό και αποτελεί μέρος της World Vision International. Σκοπός τους ήταν να φέρουν ελπίδα στα παιδιά στις πιο δύσκολες περιοχές του κόσμου.

Εμπνευστείτε λοιπόν και εσείς από τον ιερό σκοπό και κάντε τη δική σας ονειροπαγίδα για να τη χαρίσετε στα παιδιά σας, σε φίλους, σε συγγενείς, σε ανθρώπους που πιστεύετε πως θα το εκτιμήσουν, ακόμη και στον εαυτό σας!

ΥΛΙΚΑ
Στεφάνι κεντήματος
Κρεμάστρα (μεταλλική)
Μαλλί
Κλωστή κεντήματος
Χάντρες
Κόλλα υφάσματος
Υφασμα
Τσόχα, πον πον
Κορδόνι ή σπάγγος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πως θα κάνετε την καρδιά
Α. Χρησιμοποιήστε πένσα και μία μεταλλική κρεμάστρα. Κάντε το σχήμα της καρδιάς, όπως βλέπετε στην εικόνα. Ετσι, το σχήμα της θα διατηρηθεί χωρίς πρόβλημα.


Β. Στη συνέχεια, τυλίξτε την καρδιά με κλωστή κεντήματος και «σφραγίστε» τα άκρα της με κόλλα υφάσματος.


2. Τώρα θα κάνετε το κύριο «σώμα» της κατασκευής σας. Αρχίστε να βάζετε το μαλλί, γύρω από το στεφάνι και την καρδιά, όπως βλέπετε ακριβώς στην εικόνα. Με το ένα χέρι σας πρέπει να κρατάτε την καρδιά. Επιλέξτε να είναι κοντά στο κέντρο του στεφανιού.


3. Στη στενή πλευρά (ανάμεσα στο στεφάνι και την καρδιά), χρησιμοποιήστε μία λωρίδα με άλλο χρώμα μαλλιού. Κολλήστε τις άκρες με κόλλα υφάσματος.


4. Ηρθε η ώρα να βάλετε τις χαντρούλες σας στο εσωτερικό της καρδιάς. Ουσιαστικά τοποθετούνται σαν χορδές. Η ποικιλία και τα χρώματα σαφώς εξαρτώνται από το προσωπικό σας γούστο. Εδώ θα χρησιμοποιήσετε το κορδόνι ή τον σπάγγο. Θα κοπεί σαφώς, σε διαφορετικά μήκη, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία και θα τα κολλήσετε. Στις άκρες βάλτε αν θέλετε μεγαλύτερες χάντρες ώστε να αποκρύψετε τη σύνδεση.


5. Περάσαμε στο πέμπτο και τελευταίο στάδιο.
Στον σπάγγο σας, περνάτε ό,τι σας αρέσει ή ό,τι έχετε στο συρτάρι σας. Χάντρες, pom poms, καρδιές, κουμπιά, κομμένα τσόχινα φύλλα κτλ.


Μπορείτε με κουπ ατ να κάνετε διάφορα σχέδια από το βράδυ, όπως καρδιές. Τις περνάτε με κόλλα υφάσματος και την επόμενη ημέρα είναι έτοιμες.

Αφού τα περάσετε στον σπάγγο σας, τα κρεμάτε από το στεφάνι σας.


Η ονειροπαγίδα σας είναι έτοιμη!
Καλή σας επιτυχία…

Πηγή: mollymoocrafts.com