Βάφουμε τα πασχαλινά αυγά μας με βότανα και λουλούδια

πασχαλινά αυγά με βότανα και λουλούδια

Ομορφες δημιουργίες με φυσικό τρόπο

Φέτος το Πάσχα επιλέγουμε να βάψουμε τα αυγά μας με έναν ξεχωριστό και φυσικό τρόπο, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε βαφές που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Αν θέλετε και εσείς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά σας, με βότανα, λουλούδια και λαχανικά που έχετε στην κουζίνα σας και να αποφύγετε τις τεχνητές χρωστικές, παρακάτω έχουμε τον τρόπο.

πασχαλινά αυγά

Δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε διάφορα λαχανικά όπως μοβ λάχανο, κρεμμύδια, παντζάρια και κουρκουμά.

Αν η διαδικασία αυτή σας φαίνεται… βουνό, μπορείτε να επιλέξετε φυτικές βαφές που κυκλοφορούν στο εμπόριο και στη συνέχεια να κάνετε τα σχέδια που θέλετε στα αυγά σας με βότανα και λουλούδια. Εμείς θα σας δείξουμε όλους τους τρόπους.

πασχαλινά αυγά με βότανα και λουλούδια

Δημιουργήστε φυτική βαφή για αυγά με λαχανικά

Σε περίπτωση που διαλέξετε να κάνετε τη βαφή σας με λαχανικά και όχι με φυτική βαφή του εμπορίου κάντε το εξής: Προτού προσθέσετε στην κατσαρόλα σας τα λαχανικά σας, τοποθετήστε αρχικά ένα αυγό και γεμίστε το με αρκετό νερό για να καλύψει το πάνω μέρος του κατά τουλάχιστον 1,5 εκατοστό.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε το αυγό. Μην προσθέτετε περισσότερο νερό. Εάν χρησιμοποιείτε πάρα πολύ νερό, το χρώμα της βαφής θα καταλήξει να είναι πολύ αραιωμένο.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε σε φέτες το λάχανο, ή το κρεμμύδι κτλ. και καλύψτε την κατσαρόλα για να ελαχιστοποιηθεί η εξάτμιση. Βράστε το νερό για περίπου 30 λεπτά.

Επειτα στραγγίστε καλά το νερό, μαζί με τα φύλλα, και αφού ξεπλύνετε την κατσαρόλα, τοποθετήστε το και πάλι μέσα και βάλτε το σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να διατηρηθεί ζεστό, όσο εσείς προετοιμάζεται τα αυγά. Μπορείτε να έχετε δύο ή τρία διαφορετικά χρώματα.

πασχαλινά αυγά με βότανα και λουλούδια

Πώς θα κάνετε σχέδια με βότανα και λουλούδια

Παρακάτω, δείτε πώς μπορείτε να κάνετε σχέδια με βότανα ή λουλούδια.

Διαβάστε επίσης
Πανικός στην Κίνα: Γιατί βάζουν στα κοτέτσια κλιματιστικά

ΥΛΙΚΑ

Ξύδι
Ψαλίδι
Καλσόν ή καλτσάκια
Σπάγγο
Τρυπητή κουτάλα
Χαρτοπετσέτες
Φυτικό λάδι
Βότανα ή λουλούδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβετε το καλσόν σε μικρά κομμάτια που να χωράνε το αυγό.

2. Τοποθετείτε όπου επιθυμείτε πάνω στο αυγό τα φύλλα ή τα λουλούδια (μερικά θα κολλήσουν καλύτερα αν τα βουτήξετε σε λίγο νερό).

3. Προσεκτικά τοποθετείστε το αυγό μέσα στο καλσόν και στη συνέχεια δέστε σφιχτά με τον σπάγγο σας.

4. Κόψτε ό,τι περισσεύει από το καλσόν και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα αυγά.

Βάψτε τα πασχαλινά αυγά σας φυσικά

Επιστρέφετε στις βαφές που έχετε στην κατσαρόλα. Τις βάζετε σε ήπιο βρασμό και προσθέτετε ξύδι (3-4 κουταλιές). Ανακατεύετε, τοποθετείτε τα αυγά στην κατσαρόλα και βράζετε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, σβήνετε τη θερμότητα, κλείνετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε για 2-3 ώρες, έως πάρουν το επιθυμητό χρώμα.

πασχαλινά αυγά
Στη συνέχεια, αφαιρείτε τα αυγά με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε χάρτινες αυγοθήκες και αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά.
Με πολύ προσεκτικές κινήσεις, λύνετε το καλσόν και το κόβετε ενώ παράλληλα αφαιρείτε τα φύλλα ή τα λουλούδια.

πασχαλινά αυγά
Θα ήταν καλό να τα αφήσετε για 5 με 10 λεπτά αφού τα ξετυλίξετε για να κρυώσουν περισσότερο και στη συνέχεια βρέχετε ελαφρά με λάδι απορροφητικό χαρτί και σκουπίζετε τα αυγά μέχρι να γυαλίσουν. Με ένα άλλο στεγνό χαρτί αφαιρείτε το περίσσιο λάδι. Προσοχή, να μην το κάνετε δυνατά γιατί μπορεί να αφαιρεθεί η μπογιά.

πασχαλινά αυγά με βότανα και λουλούδια

Η αλήθεια είναι πως είναι λίγο χρονοβόρο, ο τρόπος όμως είναι τελείως φυσικός, είναι κάτι ιδιαίτερο και κάτι που θα το θυμάστε σίγουρα.

πασχαλινά αυγά
Μπορείτε να το κάνετε σαν δραστηριότητα μαζί με τα παιδιά σας. Μία ωραία ιδέα που αξίζει τον κόπο.

Καλή σας επιτυχία!!!

πασχαλινά αυγά με βότανα και λουλούδια

Πηγή: bigsislilsis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.