Ακόμη και μικρές εστίες κορoνοϊού μπορεί να ξεφύγουν από τον έλεγχο

Ο ανοσιολόγος Δρ. Άνθονι Φάουτσι, σύμβουλος του Λευκού Οίκου, προειδοποίησε ότι ακόμη και μικρές εστίες του κορονοϊού -μικρά «είδωλα στο ραντάρ» των εισαγωγών ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό σε νοσοκομεία, όπως το έθεσε – μπορεί να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο.

Μεγάλο ρόλο παίζει και η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Καθώς αίρονται τα μέτρα περιορισμού της κίνησης και της οικονομικής δραστηριότητας που είχαν επιβληθεί, τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν, εξήγησε ο Φάουτσι στο CNN.

«Όταν όμως αρχίζουμε να βλέπουμε περισσότερες εισαγωγές σε νοσοκομεία, αυτή είναι σίγουρη ένδειξη πως πήραμε τη λάθος κατεύθυνση», πρόσθεσε ο Φάουτσι.

Ως το βράδυ της Παρασκευής, 114.613 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19, κατά την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Έξι αμερικανικές πολιτείες βρίσκονται αντιμέτωπες με αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία ασθενών που νοσούν από την COVID-19.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Που θα γίνουν αύριο (28/9) δωρεάν rapid test

Το Τέξας και η Βόρεια Καρολίνα κατέγραψαν χθες Παρασκευή τους υψηλότερους αριθμούς εισαγωγών ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στα νοσοκομεία αφότου άρχισε η πανδημία. Ωστόσο, αξιωματούχοι στις δύο πολιτείες αντέτειναν ότι τα ποσοστά θνητότητας της COVID-19 σε αυτές συγκαταλέγονται στα χαμηλότερα στις ΗΠΑ.

Από τη δική του πλευρά, ο Φάουτσι υπογράμμισε πως η αύξηση των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία είναι ανησυχητική τάση και ένδειξη πως «ίσως πρέπει να επιβραδύνουμε λίγο» την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, ο Ρόι Κούπερ, ανέφερε πως μολονότι καταγράφεται αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία και των νέων κρουσμάτων, δεν εξετάζεται η διακοπή της διαδικασίας ανοίγματος της οικονομίας.

Ο κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Άμποτ, υπερθεμάτισε, τονίζοντας ότι το άνοιγμα της οικονομίας θα συνεχιστεί καθώς «έχουμε πάρα πολλές κλίνες διαθέσιμες σε νοσοκομεία αν κάποιος αρρωστήσει»: «για κάθε ασθενή σε νοσοκομειακό κρεβάτι, έχουμε διαθέσιμα άλλα δέκα», διαβεβαίωσε σε δηλώσεις του στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KYTX.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.