Μπλε Μυαλό: Ο πιο σημαντικός λόγος για να περνάμε περισσότερο χρόνο στο νερό

Τόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε την ύπαρξη επαφής με το νερό.

Τόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε την ύπαρξη επαφής με το νερό

Κάθε χρόνο, χιλιάδες ταξιδιώτες κατευθύνονται προς νησιά, παραλίες, λίμνες και πισίνες για να χαλαρώσουν. Ως άνθρωποι, έχουμε μια ισχυρή σχέση με το νερό: Βρίσκουμε συγκέντρωση και γαλήνη μέσα σε αυτό, καθαρίζουμε το κορμί και την ψυχή μας, το χρησιμοποιούμε ως ένα πέρασμα για να ταξιδέψουμε και να εξερευνήσουμε και τώρα μια νέα έρευνα δείχνει ότι το νερό επηρεάζει την ψυχική μας κατάσταση – προς το καλύτερο!

Ο ναυτικός βιολόγος και ο συγγραφέας βιβλίων Wallace J. Nichols, υποστηρίζει πως η επαφή πάνω, κοντά ή μέσα στο νερό, βοηθά το νου και τη συνολική αίσθηση ευημερίας. Η κατάσταση του εγκεφάλου ονομάζεται “Blue Mind” (Μπλε Μυαλό) και συμβάλλει στην αντιστάθμιση του “Red Mind” (Κόκκινο Μυαλό) που προκαλείται από τις καθημερινές πιέσεις. Όταν ακούμε, αισθανόμαστε και βλέπουμε νερό μπορούμε να αποκτήσουμε άμεσα την αίσθηση της ηρεμίας, καθώς τα επίπεδα κορτιζόλης μας κατεβαίνουν.

Τέσσερις στους πέντε Αμερικανούς αναφέρουν ότι το νερό τους χαλαρώνει, σύμφωνα με έρευνα της Wakefield Research και της Discover Boating.