Καίμε περισσότερες θερμίδες όταν έχει κρύο (ΒΙΝΤΕΟ)

elatoxori xionodromiko snowboard xionia xeimonas pieria

Πάμε για χειμερινή πεζοπορία!

Πάμε για χειμερινή πεζοπορία!

Το χιόνι και το πολικό ψύχος αναγκάζουν το ανθρώπινο σώμα να καταναλώσει μεγαλύτερα ποσά ενέργειας, δηλαδή θερμίδες και αυτό σίγουρα, μας συμφέρει!

Μελέτες έχουν υποδείξει πως όταν το σώμα εκτίθεται στο κρύο αυξάνονται τα αποθέματα καφέ λίπους, το οποίο θεωρείται καλό (σε αντίθεση με το λευκό λίπος), αφού δεν αποθηκεύει αλλά καταναλώνει ενέργεια. Παράλληλα, οι χαμηλές θερμοκρασίες προωθούν την απελευθέρωση μιας ορμόνης που ονομάζεται ιριζίνη και η οποία μετατρέπει τα λευκά λιποκύτταρα σε καφέ και επίσης αποτρέπει τον σχηματισμό νέου λιπώδους ιστού.

Στο παρακάτω βίντεο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας αναλύεται πώς ακριβώς το κρύο βοηθά το ανθρώπινο σώμα να καταναλώσει πρισσότερες θερμίδες.

Σύμφωνα με το βίντεο, η παραμονή για μόλις 15 λεπτά σε κάποιο εξωτερικό χώρο όπου επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες οδηγεί σε ενεργειακή (θερμιδική) δαπάνη ίση με 1 ώρα γυμναστικής!

Διαβάστε επίσης
Αυτά είναι τα τρία φρούτα για να χάσετε βάρος

Σε καμία περίπτωση δεν προτείνεται ως υποκατάστατο της γυμναστικής. Δείτε όμως πως μπορείτε να επωφεληθείτε από τα χειμερινά σπορ ή τα παιχνίδια στο χιόνι για να κάψετε μερικές ακόμη θερμίδες.

Πηγή: perierga.gr