Κορονοϊός: Εστία μόλυνσης τα σούπερ μάρκετ – Ανησυχητική μελέτη

ΦΠΑ Πάσχα καταστήματα πασχαλινό ωράριο σούπερ μάρκετ Πάτρα

Τι δείχνει η σχετική βρετανική μελέτη

Κορονοϊός: Ανησυχητικά στοιχεία για τα σούπερ μάρκετ και την εξάπλωση του κορονοϊού από μελέτη στη Μεγάλη Βρετανία.

Η εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης της Αρχής Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας είναι αποκαλυπτική. Σχεδόν το 20% των 128.808 περιπτώσεων που εξετάστηκαν και ιχνηλατήθηκαν, είχαν επισκεφτεί ένα σούπερ μάρκετ την εβδομάδα πριν βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό.

Το ποσοστό που αφορούσε στα σούπερ μάρκετ ήταν το υψηλότερο σε σχέση με τις 16 τοποθεσίες που εξετάστηκαν, ανάμεσά τους σχολεία, κέντρα φροντίδας και νοσοκομεία, γράφει η Daily Mail.

Σύμφωνα με την έρευνα, από τα 128.808 που εντοπίστηκαν από τις 9 έως τις 15 Νοεμβρίου, τα 1.796 άτομα (18,3%) είπα πως τις προηγούμενες μέρες είχαν επισκεφτεί ή εργάζονται σε σούπερ μάρκετ, οι 1.240, δηλαδή το 12,7%, είχαν πάει σε κάποιο σχολείο (γυμνάσιο ή λύκειο), το 10,1% (984 άτομα) είχαν πάει σε σχολείο πρώτης βαθμίδας και 09 277 (2,8%) είχαν πάει σε κάποιο κέντρο φροντίδας.

Διαβάστε επίσης
Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Οι ειδικοί της Αρχής Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, πάντως, τόνισαν ότι τα στοιχεία της έρευνας δεν υποδεικνύουν ότι τα σούπερ μάρκετ ήταν το επίκεντρο της μετάδοσης του κορονοϊού στη Βρετανία. Όπως τονίζουν, δεν αποδεικνύουν που μπορεί να κόλλησε κάποιος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *