Κορονοϊός: Ποιοι θα κάνουν και τρίτη δόση του εμβολίου

εμβολιασμοί εμβόλιο εμβόλια κορονοϊός τρίτη δόση

Διευκρινίσεις από την Παπαευαγγέλου

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Ειδικών του υπουργείου Υγείας Βάνα Παπαευαγγέλου στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να χορηγηθεί και τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Η κα. Παπαευαγγέλου ξεκαθάρισε πως “τρέχουμε μπροστά από τις εξελίξεις. Έχουν αρχίσει κάποιες συζητήσεις στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναφορικά με την τρίτη δόση και σε ποιους θα εισηγηθούμε να την κάνουν. Το σκεπτικό για την τρίτη δόση αφορά σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού που θεωρούμε ότι την έχουν ανάγκη είτε γιατί έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα και είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι είτε λόγω ηλικίας είτε γιατί έχουν μεγάλη έκθεση όπως είναι οι γιατροί” υπογράμμισε η καθηγήτρια.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: 2126 νέα κρούσματα - 39 νέοι θάνατοι

“Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη στις οδηγίες αυτές. Οπότε δεν μπορώ να σας απαντήσω τι θα γίνει και γι’ αυτούς που δεν θα δεχθούν” πρόσθεσε, Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, τον Αύγουστο αναμένεται να “κλειδώσουν” οι αποφάσεις της Επιτροπής Εμβολιασμού και τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί με την τρίτη δόση, με την ίδια σειρά που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην αρχή της χρονιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *