Κυκλοφορεί το πρώτο αντισυλληπτικό για τους άντρες!

Μεγάλη η ζήτηση στην αγορά

Μεγάλη η ζήτηση στην αγορά

Είναι γεγονός! Η πρώτη στον κόσμο αντισυλληπτική ένεση για άνδρες θα είναι διαθέσιμη στους καταναλωτές μέσα στους επόμενους έξι μήνες! Ινδοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι οι κλινικές δοκιμές ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent.

Το ανδρικό αντισυλληπτικό, του οποίου η δράση έχει διάρκεια 13 χρόνια, απεστάλη ήδη για τελική έγκριση στον Γενικό Ρυθμιστή Φαρμάκων της Ινδίας.

Το προϊόν είναι έτοιμο, μόνον οι ρυθμιστικές εγκρίσεις εκκρεμούν, δήλωσε ο καθηγητής RS Sharma, ερευνητής στο Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικών Ερευνών, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hindustan Times.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι τελικές κλινικές δοκιμές έγιναν σε 300 άνδρες και η επιτυχία τους ήταν της τάξης του 97.3% χωρίς μάλιστα να αναφερθούν παρενέργειες.

Το προϊόν μπορεί να χαρακτηριστεί ως το πρώτο στον κόσμο ανδρικό αντισυλληπτικό, σημειώνει ο Ινδός επιστήμονας. Το αντισυλληπτικό εφαρμόζεται ΄με ένεση σε έναν αγωγό που περιέχει σπέρμα, κοντά στους όρχεις.

Περιέχει ένα πολυμερές με την ονομασία Steryene Maleic Anhydride το οποίο αναστέλλει την παραγωγή σπέρματος. Εφόσον λάβει την τελική έγκριση – κάτι στο οποίο συνηγορούν όλες οι ενδείξεις – θα είναι το πρώτο αντισυλληπτικό για άνδρες που θα προσφερθεί στους καταναλωτές σ’ ολόκληρο τον κόσμο, παρότι αρχικά θα πλασαριστεί ως μακροπρόθεσμη εναλλακτική επιλογή στην εκτομή σπερματικού πόρου, παρά σαν βραχυπρόθεσμη επιλογή όπως το σπιράλ για παράδειγμα, στις γυναίκες.